torsdag 30 juli 2009

Bilder

Yee, äntligen har jag laddat upp bilderna till datorn så att jag kan dela med mig av dem till er. (Annika, jag skickar dem åt dig så snart jag orkar resiza dem)
Det här är alltså bilder från min perfekta helg.




Krukmakare Harald

Rubriken är min brors påhitt. Han nämnde Krukmakare Harald åtminstone tre gånger innan jag fattade vad han syftade på. Ibland är jag lite långsam i svängarna.

Igår var vi alltså och tittade på Harry Potter. Fem minuter före filmen skulle börja märkte jag att jag lämnat glasögonen hemma. Det störde mig verkligen, eftersom bilden tappar sin skärpa totalt utan dem. Nåja, vi satt långt framme så jag hängde i alla fall med i filmen. Och jag måste säga, fast alla andra påstått att den var dålig, så tyckte jag om den. Massor. Det hände kanske inte så mycket, men den var fint gjord och flera grejer såg precis ut så som jag målat upp dem i huvudet efter att läst boken. Min favoritkaräktar är helt klart Luna Lovegood, hennes Griffindor hatt var det bästa i hela filmen!


Filmen gjorde att jag nu bara vill ta alla sju böcker och sträckläsa dem. Det var en tid sedan jag läste alla, börjar faktiskt bli ett par år tror jag. Och, hör och häpna, Roger sade då vi cyklade hem från bion: "kanske jag borde försöka läsa lite Potter". OMG! Roger har läst två böcker frivilligt i hela sitt liv.

Av alla underliga saker som hände under kvällen var nog detta det underligaste. Jag köpte en påse godis, amerikanska pastiller. Inte alls någon stor påse, men jag orkade inte äta upp hela! Ungefär hälften blev kvar, som fortfarande ligger hemma och väntar på mig. Jag tror att detta aldrig hänt förut, jag, orkar inte äta upp en påse godis... Vart är världen på väg?

tisdag 28 juli 2009

Så här ska det vara

Den här dagen har det varit mycket på gångs på jobbet. Jag har fått och fixat tre beställningar. Jag har också varit tvungen att lära mig något nytt, det har inte hänt på mycket länge. Helt skitkul, det är så här det ska vara att vara på jobb :). Hoppas det fortsätter i den här takten och att det blir riktigt ordentligt hektiskt i höst.

måndag 27 juli 2009

Evigheter sedan sist

Det börjar bli en tid sedan jag skrev något här. Jag har börjat på några inlägg, men sedan har de kännts så onödiga att jag raderat dem. Jag skulle egentligen vilja sätta upp bilder, kameran är fylld med foton, men jag har inte orkat ladda upp dem till datorn ännu.

Veckoslutet var helt great, på fredagen hade vi spelkväll. Provade brorsans nya spel Container och så blev det Alias och "karkki-spelet". På lördagen var det grillfest för hela slanten. Vi varvade grillandet med the Amazing Snappertuna Race och badmintonspel. Superkul!

Söndagen var också relativt aktiv, först var vi några timmar och simmade vid Vitsjön med Annika. På dagen blev det mat på Ettan. På kvällen for vi på länk med Roger för att sedan avnjuta blåbär-jordgubbs smoothie.

Perfekt.

tisdag 21 juli 2009

Samlare

Mamma är hemma och njuter av semestern genom att rensa i allt gammalt tavara som de har överallt. En stor del är naturligtvis sådant som jag och mina syskon lämnat efter oss, sådana grejer man vill ha för att kanske, någon gång långt i framtiden titta igenom och skratta åt för att sedan fundera vad man riktigt ska göra med det.

Det är helt otroligt hur mycket grejer det finns. Och då klassar jag ändå inte min familj som en samlarfamilj, främst pga att huset är alldeles för litet för att rymma allt tavara. Och min mor gör allt för att kasta ut allt gammalt skräp, även om hon har/hade tre pojkar i huset som jobbar emot och hämtar nytt tavara i likadan fart.

Alla dessa grejer, och strider om vad man ska göra med grejer, har fått mig att inte ha något onödigt runt lägenheten. Jag kastar ut mera än vad jag borde, men det är väldigt sällan som jag egentligen saknat det jag kastat ut. För de som har problem med för mycket grejer, här är några enkla steg som hjälper dig att "declutter" din lägenhet:
  1. Köp inte grejer! Speciellt om de är små och samlar mycket damm.
  2. För allt du inte använt på tre år till Emmaus, UFF eller liknande. Dina håliga strumpr kan kastas bort.
  3. Med allt menas verkligen allt, julklappar, dyra jeans som inte passar och någon liten nostalgisk grej som egentligen bara är i vägen.
  4. Fråga inte din bror, sambon eller någon annan om det ska sparas, de säger alltid jo. För bort grejerna när de är på jobb eller sover.

måndag 20 juli 2009

På jobb igen

Så var semestern slut och man sitter på jobb igen. Det är lagom lugnt på kontoret, så man hinner få ordning på allt och få hjärnan att fatta att den skall arbeta igen.

Men, det är inte riktigt höst ännu, jag har fortfarande en vecka semester i augusti att se framemot.

lördag 18 juli 2009

En dag i Helsingfors

Tanken var att Roger och jag skulle fara till landets huvudstad för lite klädshopping. Reorna brukar göra det extra skojigt att handla, då priserna är precis i min smak. Jag hade tom en ursäkt att söka skor, jag behöver ett par svarta sandaletter till bröllopen vi ska på i augusti. Tänk er, att man måste köpa skor eftersom man behöver ett nytt par. Kul!

Nåja, det gick inte precis som vi tänkt oss. Istället för att fynda kläder och skor köpte vi en massa andra underliga saker. Det blev två brädspel, två spel till min DS, tre böcker; Sophie Kinsellas nyaste bok Twenties Girl, en bok som jag köpte endast för titelns och omslagets skull, the Art of Undressing samt Daughter of the Sun, som jag anar att är dålig. Utöver detta handlade vi även ett spaghetti-mått och en Audrey Hepburn DVD-box med sex filmer med denna eleganta skådespelare. Det är bara att sätta på spelaren och bli inspirerad.

Så, jag kom hem med allt annat än kläder. Jag börjar likna min bror. Hemska tanke.

fredag 17 juli 2009

Champagne förgyller vardagen

Sitter och tittar på Mafia! och dricker champagne. Inte så illa för en fredag kväll. Katterna tycker också att champagnen är intressant, men ännu intressantare är det att tvätta sig eller att fånga flugor och äta upp dem.

Tapeter

Igår vandrade vi omkring i Rautia på jakt efter ett hänglås och en brandvarnare. Vi "råkade" hamna vid tapetavdelningen, och jag "råkade" öppna en bok med olika tapeter. Det var som en magisk bok som öppnade en helt ny värld för mig. Jag har aldrig förstått att det finns så många olika tapeter att välja mellan!

Där fanns snygga och fula tapeter, mörka och ljusa, mönstrade och enkla, dyra och billiga. Jag som hade tänkt att jag försöker hitta en tapet jag tycker om och så väljer jag den. Men om det finns ett tiotal som skulle passa perfekt, hur väljer man då?

Tycker verkligen synd om de personer som bygger ett stort hus, hur bestämmer de hur de ska inreda rummen? Jag har alltid sagt att jag inte vill bygga hus eftersom jag inte vet hurudant hus jag vill ha, i form av var rummen är placerade och hur stora de är. Men nu tror jag det skulle bli ännu svårare att välja väggar och golv. Det finns ju så många kombinationer som är ursnygga.

Annars, vet någon om någon bra webshop som säljer tapeter?

onsdag 15 juli 2009

Ny mästare i att slappa

Vår svarta katt har verkligen lärt sig hur man slappar. Vi har börjat ha katterna ute om nätterna och det betyder att de springer omkring och jagar om nätterna och sover om dagarna. Ceasar har hittat en ny favoritplats sedan jag bytte pläd i fåtöljen, så nu rör han sig bara från stolen till matkoppen och tillbaka igen.

Så här såg han ut idag morse:


Och nu ligger han så här istället:

tisdag 14 juli 2009

Turist i hemstaden

Jag och Anna gjorde som alla turister gör i Ekenäs idag. Först vandrade vi nerför Kungsen och slötittade i butiker. Sedan gjorde vi något som jag försökt undvika, vi for till Café Gamla Stan och lyssnade på trubadurer. Där var helt proppat med människor, men Anna lyckades ändå köpa åt oss två helt underbart goda chokladkakbitar.

Efter rundturen i Gamla Stan for vi till muséet för att kika på Helene Schjerfbeck-utställningen. Samtidigt kollade vi in de övriga delarna av muséet. Jag fick nostalgikänslor och började tänka på de somrar jag arbetade där. Då lärde man sig verkligen att fördriva tiden, då det väldigt sällan kom några besökare. De har piffat upp stället lite nu, så förhoppningsvis lockar det mera besökare.


Favorittavlan (även om versionen på muséet såg lite annorlunda ut):

måndag 13 juli 2009

Bilder från resan

Nu har jag sovit tolv timmar, så jag börjar känna mig mer som mig själv. Det är nästan äckligt hur mycket sömn jag behöver, speciellt om det blivit någon natt med mindre sömn (läs: 7-8 timmar.

Anyway, nu är jag back on track. Skall storstäda lägenheten idag och jag ser faktiskt fram emot det. Kul att städa när man har tid. Som jag lovade i rubriken skall jag också sätta upp lite bilder från resan. Mera bilder finns på Facebook.

Sjön bakom Neuschwanstein slottet

Efter den guidade turen på Audi fabriken besökte vi bilmuséet

Byn Freiburg i mitten av Schwarzwald, en mycket stor naturpark i Tysklan

Silver Star i Europa Park. Högsta fallet i Europa, kul att sitta längst fram :D

Bamberg, en av Tysklands sötaste byar

lördag 11 juli 2009

På båten, on our way home

Veckan har gått fort, även om det känns som en evighet sedan vi for hemifrån. Jag har inte hunnit skriva så mycket blogg som jag hoppades, och nu dör snart batteriet i min laptop, så jag orkar inte skriva något desto mera.

Det är ett par här bredvid mig i baren som strider, ganska kul att höra på dem. Det är inte såntdär högljutt stridas utan de gnäller på varandra. De har knappast haft en särskilt trevlig resa om de stridit sådär hela tiden.

Imorgon är vi hemma, skriver mera om resan då. Kanske jag tom skulle ladda upp lite bilder då. Vi har tagit mer än tillräckligt.

lördag 4 juli 2009

Mat

Blä, jag är mätt, och snart är det matdags igen. Det är jobbigt det här med att vara på båt. Igår kväll när vi kom ombord hade vi middagsbuffet reservad, fast jag egentligen inte var särskilt hungrig. Men eftersom man redan betalat för maten måste man ju äta tills man mår dåligt, eller?

Idag började vi dagen med frukostbuffe mellan nio och 10.30, klockan 14 serverades lunchbuffe. Nu är klockan snart sex, och kvart över sju har vi bokat bord på á la carte restaurangen. Tur i alla fall att det är á la carte, en buffet serveringen till skulle nog ta kål på mig.

Det rycker i kroppen för att röra på sig, men eftersom man är mätt hela tiden blir det inte så lyckat. Och för den delen finns det inte så många ställen att röra på sig på den här båten.

Våra dagar i Tyskland är fullbokade. Vi hittade en stor nöjespark som är mycket nära där vi bor, Europa Park, en av Europas största nöjesparker. Tror nog att vi får en dag att gå vid berg-och-dal banorna där.

Vi har nog mycket annat skoj planerat också, berättar mera senare.

fredag 3 juli 2009

Tyskland

Idag försvinner vi till Tyskland. Skall bli riktigt roligt, det jag ser mest framemot är att få besöka Neuschwanstein, slottet som inspirerat Disneys Törnrosa. Kungen som byggde det sökte upp den vackraste platsen i landet för att bygga det här slottet. Och även om man var tvungen att gå 30 minuter i brant uppförsbacke för att nå slottet, tyckte han att det var ett utmärkt ställe att bygga det på. De som var tvungna att bygga det hade förmodligen en annan åsikt.



Ja, och för de inbrottstjuvar som tror att de kan komma till oss och plocka med sig allt de vill ha kan jag berätta att vi har två katter här som äter upp alla främlingar. Sedan kommer här också att bo en kattvakt i mänsklig form, men han kan det vara lättare att slippa förbi :)

torsdag 2 juli 2009

Raseborgs Sommarteater

Igår var vi och tittade på Djurgården med familjen. Då jag fick höra att de skulle spela Djurgården var jag lite skeptisk. Boken är mycket bra, men hur kan man föra över detta till en musikal?

Det visade sig att man kan göra det riktigt väl. Pjäsen var rolig och välutförd. De hade lyckats göra temat aktuellt, samtidigt som bokens tema fanns där. Slutet var jag lite besviken på. Jag minns att det var det bästa i boken, så välskrivet och perfekt. Här kändes det lite klumpigt på något sätt, men, det går väl inte att jämföra en bok med en upplevelsen av en sommarteater...

Bra var den, i alla fall! Gå och se på den. Och, ta med blommor åt Zaida om ni gör det, så behöver hon inte plocka själv igen.



onsdag 1 juli 2009

3 semesterdagar...

...3 dagar på stranden. Jag vet att dom säger "be careful what you wish for" men jag börjar nästan önska att vi skulle ha en regnig dag emellan, så att man inte måste bara på stranden hela tiden. Fortsätter det så här kommer jag att verkligen att bli genomstekt.

Men sen igen, stryk det där jag just skrevde. Det här vädret är nog bara urhärligt! Vi kommer nog att få tillräckligt med regn i höst och i vinter.