fredag 31 december 2010

Gott nytt år!


Hälsningar från Esbo.

torsdag 30 december 2010

Redo för nyåret

Skumppan och raketerna är köpta och outfiten är uttänkt (nästan). Resten tar jag som det kommer. Jag brukar vanligtvis inte vilja köpa raketer, eftersom det ordagrant är att bränna upp pengar. Men Roger tittade på mig med hundvalpsögon och sade att han aaaldrig får skjuta raketer, så jag var tvungen att ge med mig.

Inte för det, jag tittar gärna på fyrverkerier. Jag är bara för snål för att betala för dem själv.


Champagnen får dock stanna hemma, den sparar vi till en tråkigare dag.

onsdag 29 december 2010

Grattis till prinsessan!

En vän till mig har fått en liten baby idag, så jag vill gratta hela familjen och sända lite lyckönskningar åt dem genom cyberspace.

Ni känner också mamman till barnet, hon är känd som L i historien om mig och Roger. Killen hon träffade den kvällen är pappan.

Ett avslutnings-avsnitt är nog på kommande till den storyn förresten, men det är inte särskilt spännande. Det går ungefär såhär: och så levde de lyckliga i alla sina dagar.

Igen en gång: Tusen grattisar till den nyblivna familjen!

lördag 25 december 2010

Julens godissaldo

Totalt 2725 gram godis fick vi av tomten i år.


Vet ni vad det betyder? Att så snart jag avnjutit detta (kommer att ta sisådär en vecka, om jag håller tillbaka) blir det hårdträning som gäller.

Jag gör alltså som alla andra, och siktar på ett sunt leverne och mycket träning from årets början. Förhoppningsvis håller det i sig lite längre än första veckan i januari.

fredag 24 december 2010

Julpaket till katterna

Julklappen på bordet väckte inte något intresse till att börja med. Istället hade de tvättkalas. Bra förstås att katterna förstår att man skall vara extra fin såhär på julen.


Så snart klappen öppnades blev det andra bullar. Natasha lekte (leker fortfarande) för fullt, medan den lite försiktigare Esmeralda observerar nykomlingen i leksaksfamiljen.


God Jul på er alla! Kom ihåg att vara snälla och äta så att ni nästan spricker.

torsdag 23 december 2010

Dan före dopparedan

Det enda "julgodiset" jag lagar i år är Annas Havrekakor. De är ljuvligt goda, och för bästa resultat ska de göras på havreflingor från Mörby Gård.

I ugnen ser de lite underliga ut, men det går verkligen inte att beskriva hur goda de är.

Receptet kommer från Anna (därav namnet) och ser ut såhär:

-7,5 dl eko havreflingor
-3 dl socker
-200 gram smör
-3 msk honung
-2 msk mjök

Blanda ihop allt, grädda 10-15 minuter på 225 grader, tills de är gyllenbruna. Namnam.

tisdag 21 december 2010

Pärlörhängen

Jag tittade på Sabrina, en film med Audrey Hepburn, häromdagen. Den filmen är så underbart charmerande, och det är otroligt hur tidlöst (tänkte skriva stillöst) vacker Audrey är.

I filmen hittade jag örhängen jag vill ha på bröllopet. Dessa skulle passa perfekt till min klänning. Nu återstår bara ett problem, var ska jag hitta ett liknande par? Någon som har tips på webshoppar som säljer smycken?

måndag 20 december 2010

Den amerikanska julgranen

Förra lördagen blev det lite prat om amerikaner och deras tradition att ta in julgranen redan i början av december. Eftersom jag inte riktigt mindes hur vi gjorde då jag bodde i USA var jag tvungen att gå igenom lite gamla bilder.

Den sjunde december for vi till en "christmas tree farm" för att välja ut och såga ner en gran. Det var en riktigt kul grej som det borde finnas mer av här. Det var alltså ett område där en bonde odlade granar, och vi betalade en summa åt honom för att få hugga ner den gran vi ville ha.

Medan Scott arbetar för att få hem granen poserar vi framför kameran.

Granen var klädd redan nionde december, dvs mycket tidigt enligt finska traditioner. I vår familj brukar vi klä granen först kvällen före julafton.

Men det måste jag säga, amerikanska granar är definitivt snyggare. Då de har långa barr blir de mycket tätare. Denna gran är tyvärr lite stympad, vi lyckades bryta av toppen då vi bar in den.

lördag 18 december 2010

Julmiddag

Denna jul har jag av någon underlig anledning erbjudit mig att laga julmiddag. Vi blir totalt sju personer, och jag ser framemot att duka bordet, förbereda och laga julstämning i lägenhet. Det här med att laga själva maten är inte alls lockande. Tur att det mesta bara behöver värmas.

Idag när jag var till matbutiken köpte jag det viktigaste inför julbordet. Nämligen skinka, lådor, sill, prinskorvar och köttbullar. Nu har jag bara det där småplocket till. Mitt problem är bara att jag inte riktigt minns vad som brukar finnas som småplock på julbordet. Har ni några idéer?

Jag kikade igenom julbilder från ifjol för att förstärka minnet. Av maten hittade jag endast denna bild:

Godis. Där ser ni hur jag prioriterar.



Den här bilden älskar jag. Klickar ni upp bilden ser ni tårar i ögonen på min syster. Hon hade så önskat denna telefon, men trodde inte att hon skulle få den. Vid det här laget är telefonen säkert sönder eller helt ute. Det här är ju ändå ett heeelt år sedan.



En hund var också med då vi firade jul. Nana heter hon och brukar för det mesta inte vara såhär lugn.

Caesar, som inte kommer att vara med i år. Usch vad jag saknar honom.

torsdag 16 december 2010

Julen kommer


Nu som då kryper något juligt in i vår lägenhet. Jag har annars varit dålig på att julpynta i år, men när jag hittade detta matunderlag i en affär kunde jag inte låta bli. Först var det mycket snusas och funderas, men ganska snabbt blev det godkänt.


Endera är det en jäkligt stor katt på bilden, eller så är tomten otroligt liten. Kanske han är en av de där små tomtarna mamma alltid sa att lurade i fönstret när jag gjorde något tokigt?


Vår Natasha växer hela tiden. Ju större hon blir desto bättre ser man hennes underbara färger.

onsdag 15 december 2010

Buffy

Jag och sambon ser på gamla tv-serier, för en tiden sedan plöjde vi igenom Dark Angel, nu är det dags för Buffy, the vampire slayer.

Det är helt fruktansvärt dåligt, samtidigt som det är otroligt bra. Älska 90-tal!

tisdag 14 december 2010

Ut i kylan

Jag har varit trött och hängig den senaste tiden. Att stiga upp när klockan ringer har varit oerhört svårt, så pass svårt att jag ofta blivit liggande i sängen alldeles för länge (tur att jag har flextider).

En orsak till denna trötthet är förmodligen det att jag minskat på mina joggingturer. Det har känts så motigt att dra på sig alla kläder för att fara ut i kylan. Idag tvingade jag ut mig, och efter första kilometern var jag glad att jag gjort det.

Det blev en superskön länk på sju kilometer, och jag frös inte alls. Istället fick det blodcirkulationen att verkligen komma igång.

På bilden ser ni mig i hundra lager, en varm t-skjorta, ett långärmat underställ i fleece, en varm löpartröja samt en vindtät jacka.

PS. Visst är mitt nya skydd till telefonen snyggt? De glada färgerna får mig på gott humör.

torsdag 9 december 2010

Hemma igen

Det är skönt att vara hemma igen, har nog egentligen varit hemma sedan måndagen, men först nu har jag lite tid för mig själv. Det har med andra ord varit en hektisk vecka. Vackert så, roligt med program ibland.

Laddade just upp bilderna från London, det blev inte så många, men de var roligt att titta igenom dem i alla fall.

Ganska snabbt hittade jag ny profilbild till Facebook.

Denna cider avnjöts på en typisk engelsk pub. Eller i alla fall trodde vi att det var det tills vi noterade att det pratades svenska vid åtminstone tre bord, och servitrisen var från Skåne. Tänk att man måste fara till London för att få service på svenska!


Lite turistas hann vi med mellan shoppingen. Vi bodde så pass nära the London Bridge att det kändes helt OK att fara dit.

söndag 5 december 2010

OMG! Shoes

Jag är i en skrämmande shoppingtrans idag, där jag hittar en massa fina grejer jag bara Måste Ha.


Har ni sett en sån underbar skoskulptur? Det här hittar man inte i skobutikerna i Ekenäs.

Nu är det lunch som gäller. Ha en skön söndag, allihopa!

London, day one

Det har varit en kul men lång dag här i London. Vi har, bland annat:


Tittat på halvnakna män som sprang runt Picadilly Circus.


Dreglat efter skor gjorda av choklad.


Beundrat vackra skyltfönster på Harrod's.


Och suktat efter otroliga dockhus.

fredag 3 december 2010

På flygplatsen

Än så länge är vårt flyg endast 15 minuter försenat. Med tanke på den kaos som råder här på flygplatsen skulle jag inte bli överraskad om det blir mer försenat.


På bilden ser ni avgående flyg, de med grönt är inställda.

En intressant grej: vi blev erbjudna 300€ som resepresentkort eller 150€ i kontanter för att ta ett flyg som landar 21.15 istället för vårt bokade flyg. Nej tack sa vi, har ingen lust att vänta fem extra timmar på flygfältet.

torsdag 2 december 2010

The story, part three

Morgonen efter kändes allt väldigt underligt. Det är första och enda gången jag vaknat upp bredvid en främling. Vi hade alla ganska ordentligt med krapula, och fastän vi pratat och stojat kvällen innan var alla ganska tysta och bleka. Jag frös helt otroligt eftersom vi bara hade ett täcke, och det beslagtog Roger så snart han somnat.

Min kompis L och hennes kille bytte nummer, och ganska snabbt var pojkarna försvunna ur lägenheten. Inget hände sedan på ett par veckor. L hade haft lite kontakt med killen per sms, men det hade inte kommit någon vart.

En kväll då jag och L körde ett varv runt stan (raggarrundan) efter ett kvällsdopp (vi vinterbadade på den tiden) såg vi L:s kap och Roger i kön vid Prisses (hamburgerkiosken i Ekenäs där alla hänger då den är mitt emot ungdomsgården). L blev helt till sig, jag blev glad för hennes skull och efter ett varv till runt stan fick jag henne övertygad att stanna vid Prisses och prata med killen.

Som en äkta wingman erbjuder jag mig att ockupera vännen (Roger) medan hon stöter på killen. Allt gick som smort, och de bestämde att hela gänget skulle fara och bowla inkommande helg. Det kändes på något sätt lättare för dem att fara med hela gänget. Till saken hör nämligen att både L och killen var lite blyga, och ingen vågade ta första steget.

Bowlingkvällen kom fort, det blev jag, min pojkvän, L och hennes blivande pojkvän, Roger och några andra. Vi hade en kul kväll, och det började lite gnistra mellan L och killen. Roger har berättat efteråt att han blev mycket besviken då jag hade en pojkvän, eftersom han hade hoppats att det skulle hända något mellan oss.

Följande steg i processen var när Roger bjöd in oss till en fest hemma hos honom i Sjundeå. Jag kom ensam, eftersom jag mer och mer kände att min dåvarande pojkvän inte fungerade. Jag behövde tid ifrån honom, för att verkligen få veta vad jag ville göra.

Vi har inte mycket bilder från den här tiden, men ett foto hittade jag från den här kvällen. Då jag ser på det kan jag inte fatta att Roger fortfarande var intresserad av mig efter den kvällen. Han måste ha varit desperat.
Det var en livad fest, Rogers kusin blev påkörd (tappade några tänder, inget allvarligare, tack gode gud för det), killarna skulle visa sin manlighet genom att få "virvel" i vodka-flaskan och alla var sådär allmänt orediga.

Jag pratade mycket med Roger den kvällen, och ju mer vi pratade desto klarare blev det för mig att vi verkligen funkade. Vi synkkar på många plan, vi har olika personligheter men samma värderingar. Det tror jag att är den perfekta mixen för att bra förhållande, vi blir inte uttråkade på varandra, men vi har liknande åsikter om viktiga beslut i livet.

Stay tuned for the final episode of The Story.

onsdag 1 december 2010

Strejk, bloggala och bowling

Jag har varit på helspänn hela veckan pga den där förbaskade flygstrejken. Vi åker till London på fredag, och det har varit ganska osäkert med hur vårt flyg ska gå. Som tur är har Blue1 och arbetstagarna kommit överens, och det nya avtalet torde vara underskrivet vid det här laget.

Så snart blir det shopping! Tanken är att bloggen ska uppdateras flitigt på resan, men vi får se hur det blir.

Tyvärr blir det ingen bloggala för mig ikväll. På alla bloggar diskuteras det om den, och visst skulle det vara superkul att vara där ikväll. Fast jag har inte heller så dåliga planer för kvällen, vi ska ha rekreationskväll med flickorna på jobbet. Rödvin, lite tilltugg och bowling står på schemat. Inte alls illa.