onsdag 30 mars 2011

Slut i kroppen

Idag gick länken inte bra. Jag var helt slut i kroppen, sprang knappt en timme och kom inte längre än åtta kilometer. Varje steg kändes tungt, och den där ljuvliga känslan man har efteråt har inte ännu infunnit sig.

Så är det ibland, det är bara att acceptera och komma ihåg de ljuvliga dagarna. Jag tröstar mig själv med att det var fint väder, och jag fick ju frisk luft i alla fall. Tur att det är vilodag imorgon, träning fyra dagar i rad tar på. Nu väntar jag på att Roger skall vara klar med maten.

Tittar igenom bilder för att hitta något att muntra upp inlägget med, men allt jag hittar är bilder på mat.
Hamburgaren vi åt i Trysil. Världens godaste (och säkert dyraste) hamburgare.

tisdag 29 mars 2011

Slutspurt

Igår hade Maratonskolan sin tredje träff i Kisakeskus. Tidigare träffar har varit mycket teori, men denna gång var det träning på schemat. Vad vi gjorde kan ni läsa mera om i Västra Nyland om ett par dagar.

En sak som jag tyckte var intressant var att Reino uppmuntrade oss att dra en kort spurt på slutet av ett löppass. Han ansåg att det var bättre att sluta med ett snabbt och starkt löpsteg än att man avslutar en länk med en sakta lunk.

Det var roligt att han sade detta eftersom jag ofta brukar avsluta med en spurt. Även om jag känner mig trött på slutet är det kul att få pressa på riktigt ordentligt, om än för bara en kort stund. Man har definitivt en bättre känsla i kroppen efteråt, då man minns den starka sprinten på slutet.

Brukar någon därute också dra till ordentligt på slutet, bara för skojs skull?

onsdag 23 mars 2011

Marathon training academy

När jag springer tycker jag om att lyssna på olika podcasts. Speciellt på längre rundor där den långsamma farten oftast gör mig uttråkad kan det vara kul med sällskap i öronen. Marathon Training Academy är en favorit, de som gör podcasten är sköna typer, som ger bra information samtidigt som de är sådär passligt personliga.

Det senaste avsnittet fick mig att skratta högt, bli inspirerad samt extra motiverad att springa maraton och fortsätta träna.
Nästa gång jag kör fartuthållighetsträning ska jag definitivt "release the Kraken".

måndag 21 mars 2011

Chanel

Av någon underlig anledning blev det en hel del shopping på båtens parfymeri. Jag kom bland annat hem med dessa Chanel-produkter.

Jag älskar nagellacket! Nu behöver jag bara lite svarta pärlor att matcha med. Ett litet tips till dig, Roger, ifall du läser.

söndag 20 mars 2011

Pizza-time

En kväll under tiden i Norge begav vi oss till centrum för att äta pizza. Vilken bloggare tror ni jag tänkte på när vi åt där?


De serverade förresten gudomliga efterrätter där. Det vattnas i munnen av bara tanken.

Höghöjdsträning


Lite löpning hann jag också med i Trysil. Med verklig betoning på lite, två länkar fick duga. Ena när vi anlände på lördagen, som ni ser nere, och andra på måndagen. På måndagen var det så tungt att jag gav upp efter 25 minuter. De höga höjderna och fruktansvärda backorna gav sig tillkänna direkt.

Ta t.ex. kilometer två och tre, total stigning 132 meter. Det tar på vaderna, kan jag lova.

Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma igen. Det har varit en kul resa med mycket skidning (sex timmar per dag, närmare bestämt), mat och trevligt sällskap. Det är ändå trevligt att vara hemma igen, men min hjärna har inte riktigt förstått att den borde kopplas på inför vardagen. Som tur har jag jobb imorgon, då blir det snabbt ett ryck tillbaka till verkligheten.

Jag försöker febrilt mana fram ett snömoln så att det ska se coolt ut på bilden. Lättare sagt än gjort, kan jag berätta.

Vy över Trysil skidcentrum. Svårt att fånga fjällens maffighet på bild.

Roger hoppar, och lyckas landa utan att falla, för en gångs skull. Övning ger färdighet.

Lillebror drar snygga svängar.

Sol såg vi mycket av, så pass mycket att min ovana näsa brände sig lite.

lördag 12 mars 2011

Hälsningar från Sverige

Snart anländer båten till Stockholm, sen är det bara raka vägen genom Sverige och så är vi i Trysil.

Vi kommer förmodligen inte att ha tillgång till nät på stugan, så det blir tyst här på båten den inkommande veckan.

Ha det gott medan jag njuter av sol, våfflor och det norska folket!

onsdag 9 mars 2011

Namaste

Jag var på Partylite förra söndagen. Deras produkter är lite föra dyra i min smak, och vanligtvis brukar jag hålla mig från att handla något extra på dessa tillställningar. Men när jag såg denna Buddha-staty kunde jag bara inte motstå.


Jag har länge sökt efter någon trevlig prydnad till hallen, och vad är bättre än Buddha som hälsar alla välkomna? Kanske jag får lite inre frid till på köpet.

tisdag 8 mars 2011

Dagens klätterapa

Natasha söker hela tiden aktivt efter det högsta klätterstället, och hon kommer definitivt att ha svårt att toppa detta. Hon är en motpol till Caesar, som var livrädd för höjder eftersom han en gång landade på rygg då han föll.

Träning för hela slanten

På träningsschemat för dagen står det: Aerob grunduthållighet (AerGU) 45 min. + muskelkondition hemma+ rörlighetsövningar. Jag modifierar och far på en 45 minuters länk följd av 90 minuter poweryoga.

Med andra ord blir ett över två timmar långt träningspass ikväll. Det ska bli intressant att se hur man känner sig efter det. Bra övning inför nästa vecka, då vi är i Norge. Tanken är att jag först skall skida slalom i sju timmar varje dag, och ännu följa träningsprogrammet. Den veckan råkar givetvis vara den "hårda" veckan, med tyngre träningspass.


Men det blir nog bra. Det är bara att lyssna på kroppen och göra det som känns bäst. Det är ju ändå semester nästa vecka.

söndag 6 mars 2011

I Pojo och bonga djur

De ordnade fastlagsjippo på Mörby idag, och då måste man ju bara besöka den underbara bondgården. Jag hade kameran i högsta hugg och fotade alla möjliga sorters gosiga djur.

Det blev mycket kossor. Speciellt denna krulltått var jag förtjust i.


De är så söta, och vänskapliga. Känns mycket bättre att äta dem då man vet att de mår bra.

En katt med Hitler-mustasch lyckades jag också fånga på bild, och Annikas vackra ben.

Kaninerna blev jag förtrollad av. De två, små, svarta bollarna är kaninungar som jag kunnat titta på i evigheter.

Sist men inte minst, den glada och aningen stressade värdinnan. Love the hat!

Långpannan

Första långpasset på maratonträningsprogrammet avklarat. 90 minuter i långsam fart blev det. Solen värme helt underbart, och jag blev så glad av våren att jag bara var tvungen att ta en hoppbild.

Förresten, nog kollar ni väl regelbundet in Maratonbloggen?

fredag 4 mars 2011

Fredagkväll

Efter en spännande arbetsvecka känns det bra med veckoslut. Jag började fredagskvällen med en länk, tätt följd av en smarrig biff och kvällens höjdpunkt, efterrätten:

En fastlagsbulle, cider och nyaste avsnittet av Modern Family. Det är inte så dåligt det här livet.

torsdag 3 mars 2011

Det sista fotot

day 30. a photo of you when you were happy


Jag är glad för det mesta, ibland mera och ibland mindre. På den här bilden var jag dock extra glad, för vi var just på väg till Macy's, och som bilden berättar är det världens största butik. Sämre ställen kan man besöka. Min bror å andra sidan, kände sig inte alls lika uppåt.

onsdag 2 mars 2011

Träningen har börjat

På måndagen hade vi, alltså maratonskolan, vår andra träff i Kisakeskus. Vi gick igenom teori angående löpteknik, lite muskel- samt stretchingsövningar och annat intressant.

Roligaste av allt är att vi äntligen fick vårt träningsschema. Det är så skönt att ha ett schema att följa igen. De senaste månaderna har min träning blivit så sporadisk, vanligaste kommentaren som hörts här hemma efter arbetet är "jag far på länk imorgon istället".

Nu är det andra bullar! Förutom att jag bloggar om min träning på Maratonbloggen och här, så skall vi också efter fyra veckor mejla Reino, vår tränare, och berätta hur det går. Som om detta inte skulle vara tillräckligt för att få baken ur soffan har vi ännu regelbundna artiklar i Västra Nyland om våra framsteg.

Dagens pass då? Lite på åtta kilometer, med ett snitt på 7 min/km. Inte världens bästa start, jag var lite distraherad av podcasten jag lyssnade på, men en start i varje fall.