torsdag 30 juni 2011

Lunchpausen

Sitter på en brygga med den sötaste av arbetskompisar och avnjuter en pizza. Det känns som om jag förtjänat detta efter gårdagens Kanontia.


Kvartsmaraton skulle det vara men jag mätte knappa 10 kilometer på pulsklockan. Tiden stannade på 52:04, så jag är helt nöjd. Roligt evenemang var det, och träffade många fina människor. Mer sånt, tack.

onsdag 29 juni 2011

Kanontian

Jag sitter på balkongen och ser ut över tävlingsområdet. De testar ljudanläggningen medan jag smuttar på min blåbär-banansmoothie.

Jag har huvudvärk, och känner mig sådär lagom hängig efter en arbetsdag på ett kontor med stillastående luft. Om två timmar skjuts startskottet, och då ska jag vara i topptrim för ett kvartsmaraton.

Känns inte särskilt troligt att det blir något personbästa idag. Men jag skall i alla fall försöka ha roligt. Nästan hela maratonskolan är med och springer, så om inte annat ska det bli kul att träffa dem.



måndag 27 juni 2011

Vart flyger tiden?

Förra veckan bara flög iväg, det var födelsedag (urk, nu är man närmare 30 än 20), Belgiskt besök, midsommar, Cooper-test och en hel massa andra roligheter. Det är intressant att man har mest saker att blogga om då man har minst tid att göra det.

På midsommaren lagade vi en vacker midsommarstång på Mörby Gård. Jag matchade blommorna.


Ett dukat långbord väntar på gästerna.


När Anna ringer i klockan kommer alla springande.


Midsommarstången i kvällssolen. Vilket underbart väder vi fick!

söndag 19 juni 2011

Ljuva söndag

Idag har jag bara tagit det lugnt, och helt utan dåligt samvete. Började dagen med konfirmation och kaffe och kaka. När jag smällt i mig smörgåstårta, cheesecake, kladdkaka och havrekakor återvände jag belåten hem från bjudningen. Direkt jag kom hem kröp jag under täcket och sov en stund.

Vandrande från kyrkan. Benen gillade inte riktigt högklackat idag.


Fotosession ute på gården.


Kroppen känns helt okej, med tanke på gårdagens påfrestning. Jag tror dock att jag tar vilodag från träningen ännu imorgon. På tisdagen skall jag möjligen springa ett Cooper test, det är min bror (konfirmanden) som utmanat mig och jag har ett behov av att vinna över honom.

lördag 18 juni 2011

I did it!

Pulsklockan visade 1:56:44 när jag korsade mållinjen. Den officiella tiden kommer senare, men det är i alla fall klart att jag klarade det under två timmar. Helt härligt! Jag är sjukt nöjd.

Jag höll så gott som samma fart hela sträckan, 5:29 min/km blev medelfarten. Det var bra flyt på hela tiden, och 21,1 km kändes nästan lite kort. Snart klarar jag nog av ett helt maraton.

Snart går starten

Jag är nervös, förväntansfull och glad. Vädret ser lovande ut men man vet aldrig vad som händer.



Jag hör av mig efter två för att berätta hur det gick. Nog ska jag väl klara det under två timmar?

torsdag 16 juni 2011

Om två veckor smäller det

Foto: Jan Lindroos, bild stulen från denna sida.


30.6 flyger vi iväg till Oz. Alla måste boka biljetter nu, den vackra mannen till höger, även känd som min bror, kommer nämligen att medverka. Kontakta mig om ni önskar autograf eller avklippta tånaglar (är det inte sådant som säljer bra på eBay?).

onsdag 15 juni 2011

Laddningen börjar

Om tre dagar har jag sprungit mitt tredje halvmaratonlopp. Startskottet skjuts på lördagen, och så gäller det att springa från Dalsbruk idrottsplan, över Lövö bron och hela vägen till Kasnäs.


Rutten kommer mest att gå via kusten, och jag hoppas och tror att det kommer att vara en vacker väg. De har lovat regn till lördagen, men regn är okej så länge det inte blåser alltför mycket.


Tiden då? Målet är att komma under två timmar, men det betyder att jag borde ha en fart under 5:45 min/km. Jag tänker dock inte stressa alltför mycket, det är mer ett kvalitativt träningspass än regelrätt tävling. Det ska bli spännande, jag älskar att dessa evenemang!

måndag 13 juni 2011

Ett skepp kommer lastat

Snart måste jag sluta med detta evinnerliga nätshoppande. Men när jag fick mejl om Banana Republic's Summer Sale kunde jag bara inte låta bli. Klicketiklick sade det, och så kom det ett paket hem inom några dagar.


Du vet att det är bra nätshopping när kläderna överträffar förväntningarna. Jag älskar materialen, fräscht och luftigt, perfekt för heta sommardagar.

söndag 12 juni 2011

Söndagsfin

Jag har haft ett helt underbart veckoslut. Vi har chillat på stranden, ätit god mat och länkat. Jag har knappt alls kollat klockan, utan bara gjort vad jag känner för. Sådär småningom tror jag att hjärnan börjar gå in i semesterläge. Men tyvärr är det ännu fyra veckor kvar till semester.



Jag sprang i kjol idag, söndagen till ära. Det var faktiskt riktigt bekvämt.


Långlänken idag var varm, men jag hade sällskap och vi tog den i maklig takt. 16 kilometer sprang vi, vilket betyder att mitt totalsaldo för veckan blev 45 kilometer. Nu tror jag nog att benen är redo för halvmaraton nästa lördag.

fredag 10 juni 2011

Otroligt


Jag är återigen imponerad av min mascara och de extrema förhållanden den klarar av. Jag ska berätta varför.

Det blev en länk i 30 graders värme idag. Jag svettades ymnigt (som en gris kan man också säga), och ibland kom svetten in i ögonen och jag åtgärdade det genom att torka med en ännu svettigare tröja. När jag kom hem sköljde jag ansiktet med kallt vatten.

När jag sedan tittade mig i spegeln var mascara fortfarande perfekt på plats, utan kladd. Då hade jag applicerat den imorse, så den hade också klarat av en dag på jobbet.

Så hoppade jag i duschen och tvättade med lite varmt vatten. *Poof* så var mascaran borta. Otroligt.

Och jo, mascaran är så bra att den förtjänar ett eget blogginlägg. Tack, Annika, för tipset.

onsdag 8 juni 2011

Too hot to handle

Det är alldeles för varmt ute för att blogga. Jag kan berätta att vi hade det trevligt i Stockholm, handlade dock inte särskilt mycket. Endast ett par skor, kan ni fatta?

Lite duktig har jag ändå varit, vad tycker ni om min nya header? Lite somrigare än min förra.


Nu tycker jag vi alla skall ta exempel av Esmeralda och lägga oss ner i solen. Man vet aldrig när vinden vänder och det börjar regna.

torsdag 2 juni 2011

Låt semestern börja!

Sitter på däck och väntar på att fartyget skall lämna Helsingfors. Två dagar av shopping och mat i Stockholm väntar.


Ha det så skönt hemma i Finland!