onsdag 9 december 2009

Nymodigheter

Jag var på skattekaffe/-infotillfälle idag. Fr.o.m. nästa år ändrar det hur företag skall betala skatt på eget initiativ, och skattemyndigheterna var så generösa att de bjöd på kaffe och "frågestund".

Jag tänker inte gå närmare in på detaljer angående ändringen, så tråkig blir den här bloggen inte. Men det var en sak som slog mig då jag lyssnade på bokförarna. Alla ser så negativt på förändringar, det här är en grej som varit under behandling sen 2001, det måste vara ett smidigare sätt att betala skatt på. Varför är det så vanligt att man först drar slutsatsen att en förändring bara är skräp?

Kommentaren "det var bättre förr" kastas oftast upp i sådana här diskussioner. Var det faktiskt det? Gör vi förändringar utan ett förbättra? Jag tror inte det, jag hoppas verkligen inte det. Jag försöker välkomna nya grejer (nog för att jag oftast misslyckas), även om det nästan alltid skulle vara så mycket enklare att bara fortsätta så som jag alltid gjort.

4 kommentarer:

 1. Mmm, sådär är det väl lite överallt. Men det är skrämmande med saker som är nya, som man inte förstår sig på eller som man inte kan kontrollera. Därför hänvisar man säkert till det trygga och bekanta som gällde förr! :)
  Förändring är dock oundvikligt, kanske det oundvikliga är lite skrämmande i sig?

  SvaraRadera
 2. Säg den som vet. Kul att vara lite filosofisk ibland :)

  SvaraRadera
 3. Allt VAR bättre förr. Varje ny version av Windows som jag installerat blir bara sämre och sämre hela tiden.

  SvaraRadera