torsdag 19 november 2009

Att visa intresse

Jag har funderat över hur det kom sig att de valde mig till det här jobbet, istället för någon av de andra kompetenta sökanden. Efter intervjun trodde jag verkligen att de skulle välja någon annan, men så visade de sig att de tyckte att jag var bäst.

Nu frågar jag mig, varför?

Igår när jag pratade med chefen visade det sig att orsaken var väldigt simpel, de hade sökt någon som ville arbeta med löneräkning, och jag var den person som visade mest intresse för arbetet. Under intervjun förklarade jag för dem att jag verkligen ville arbeta med löneräkningen, och att det jobbet de erbjöd var precis det jag sökt efter.

Då vi sysslade med rekryteringar på mitt tidigare arbete, var det samma orsak som ofta fick företagen att välja en viss person. Den person som visat mest intresse var den som fick jobbet. Klart att det inte alltid fungerar, men om arbetsgivaren intervjuat ett par stycken som alla har något sånär liknande erfarenhet, så blir den person som varit mest positiv inställd till arbeten vald.

Något att fundera på för alla arbetssökande där ute.

4 kommentarer:

 1. Jag skulle behöva någon som har insikt i vad jag ska fokusera på, jag är ju intresserad av så mycket!
  Annan grejj, du talade något här tidigare om rss seeds, och nu fundera jag ju lite hur det funkar? (säkert sista mänskan på jorden som upptäcker det här..) månne det funkar med google chrome? E det vattentätt? :)
  ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Hm... rss seeds... när har jag pratat om det? Är inte alls insatt i ämnet faktiskt, så kan inte förstå varför jag tagit upp det.Kanske du kan hjälpa mitt dåliga minne?

  SvaraRadera
 3. det var då när du konstaterade något om att rss något inte kommit på att jag börjat skriva igen och att du missat massor? :)

  SvaraRadera
 4. Ja just det ja. Nu minns jag. Jag plockar dina uppdateringar från blogspot, och nu fungerar det igen. Jag har alltså flera bloggar som jag följer, och den ger min information när bloggaren uppdaterat sidan.

  Det slutade fungera för din blogg en stund, men nu är det up-to-date igen.

  SvaraRadera