tisdag 9 mars 2010

Förändring = förbättring?

Vi har under vintern haft väldigt mycket strul med Internet, och i februari beslöt vi (rättare sagt Roger) oss för att byta leverantör.

I månadsskiftet var det bestämt att bytet skulle äga rum, Sonera skulle koppla nätet första mars samtidigt som de stänger av Karis Telefon. På måndagen den första hade vi inget nät, Roger ringde till den ökända kundlinjen på Sonera och fick vänta i evigheter tills någon på andra sidan svarade och meddelade att nätet kopplas inom ett par dagar.

Nåja, som de snälla konsumenter vi är väntar vi hela veckan, ett par dagar är en ganska relativ tidsrymd. Idag ringde Roger på nytt, och nu lovade de att någon gubbe skulle komma och titta på våra linjer imorgon.

Jag hoppas verkligen att de håller vad de lovat denna gång. Vi har nu gått från nät som stängs av med jämna mellanrum till inget nät alls. Som tur är får Roger låna en mokkula från jobbet, så något sorts uppkppling har vi i alla fall.

Tyvärr är den så långsam, att jag helt tappar lusten för att surfa. Nostalgikänslan av att titta när bilder och hemsidor sakta laddas, kb för kb, försvinner snabbt och i dess plats kommer irritation.

Aah, skönt att ha en blogg där man får ventilera sig nu som då. Annars mår jag bra. Kom just tillbaka från en trevlig länk med en trevlig man. Det är det som är bra med att inte ha ordentligt Internet, man hittar på andra saker att göra istället.

3 kommentarer:

 1. Heheh, men tänk va bortskämda vi faktiskt blivit. Jag menar då sidorna är "långsamma" egentligen tar det ju inte länge alls, några sekunder, men då man väl vant sig vid "direkt" så är det no turnign back! :)
  Tråkigt ändå för er att ni inte får det ni betalar för. Hoppas det börjar hända saker och ting snart igen!

  SvaraRadera
 2. Är man (som amerikanerna säger) "Up shit Creep in a canoe without a Paddle" med sin internet uppkoppling så byter man inte till Sonera. Det är som att borra hål i kanoten. :D

  Nå nej jag skämtade bara. Det är inte så grymt farligt. Men kan vara rätt så jobbigt att få något hjälp därifrån om man har problem.

  SvaraRadera
 3. Jo, Liza, inte tar det faktiskt så många sekunder, men alltför många i min bok :) Det ska vara nu och meddetsamma! :D

  Pappa, vi ska se hur det går. Idag var gubben hit och tittade, och han var nog supertrevlig. Bättre sent än aldrig måste man väl säga.

  SvaraRadera