onsdag 24 mars 2010

Kaninmat

De har börjat med en ny grej i vår lunchcafeteria på jobbet. De har en sallads pic & mix, dvs ett buffetbord där man får plocka ihop sin egen sallad. Efter att den funnits i en vecka eller så vågade jag mig på den för första gången förra veckan, och nu tar jag alltid den.

Jag mår så mycket bättre då jag äter en matig sallad till lunch om jag äter varm mat. Äter jag något som ugnskorv och mos blir jag bara så dåsig och trött på eftermiddagen.

Och vilken sallad man kan plocka åt sig! Det varierar från dag till dag, men de senaste dagarna har jag tagit åt mig så mycket att jag nästan blir mer mätt av den än vad jag brukar bli av "riktiga" maten.

Nuförtiden börjar jag räkna ner till lunch redan vid tio-tiden, och väntar med iver då klockan närmar sig elva. T.o.m. när jag skriver det här börjar jag känna en liten längtan till morgondagens salladsbord. Undrar om jag är riktigt frisk?

4 kommentarer:

 1. Säkert är du lika frisk som alltid ;)
  Själv måste jag nog få kött med salladen för att orka. Om det då inte händelsevis finns en heeel massa med mozarella ost eller andra goda salladsostar att fylla ut salladen med!

  SvaraRadera
 2. Kött brukar nog höra till, kyckling, fisk eller tonfisk är det vanligaste hittils. Men på förra jobbet åt jag sallad utan kött, och det gick helt Ok. Det beror väl på hur man vänjer sig. Vi äter alltid mat på kvällen, så då får jag riktigt tillräckligt med kött.

  SvaraRadera
 3. Vad bra! Men då får jag kanske sluta skriva när jag är på dåligt humör, ifall det också smittar av sig..:)

  Jag skulle nästan döda för att få ha ett sånt matställe nära jobbet. När det enda matstället inom 500 meters radie är Waynes, blir man fort ganska trött på "maten" där. Men bakelserna är det inget fel på!:)

  SvaraRadera
 4. Ja, det är verkligen super! Förra arbetsplatsen var precis bredvid Carl de Mumma, ett café i Ekenäs, och de hade sallader men ingen egentlig variation. Och oj så svårt det blir att hålla sig borta från bakelserna. :)

  SvaraRadera