måndag 20 december 2010

Den amerikanska julgranen

Förra lördagen blev det lite prat om amerikaner och deras tradition att ta in julgranen redan i början av december. Eftersom jag inte riktigt mindes hur vi gjorde då jag bodde i USA var jag tvungen att gå igenom lite gamla bilder.

Den sjunde december for vi till en "christmas tree farm" för att välja ut och såga ner en gran. Det var en riktigt kul grej som det borde finnas mer av här. Det var alltså ett område där en bonde odlade granar, och vi betalade en summa åt honom för att få hugga ner den gran vi ville ha.

Medan Scott arbetar för att få hem granen poserar vi framför kameran.

Granen var klädd redan nionde december, dvs mycket tidigt enligt finska traditioner. I vår familj brukar vi klä granen först kvällen före julafton.

Men det måste jag säga, amerikanska granar är definitivt snyggare. Då de har långa barr blir de mycket tätare. Denna gran är tyvärr lite stympad, vi lyckades bryta av toppen då vi bar in den.

2 kommentarer:

  1. Ja den där var nog vacker alltid! Ser nöstan ut som en tall faktiskt!

    SvaraRadera
  2. Hehe, jag kollade upp mina inlägg kring förra julen, då hade jag också satt upp en bild på detta "julträd" och du kommenterade samma. Svårt att säga vad det är för träd, men jultall låter tokigt :)

    SvaraRadera