söndag 7 augusti 2011

Vitchokladmousse med hallonsås

Jag glömde nästan dela med mig av gårdagens recept på efterrätten. Tagen ur kokboken Allt om mat (med vissa modifikationer), som för övrigt är en mysig kokbok.

För sex personer igår hade jag:

200 g vitchoklad
2 dl vispgrädde
200 g kvarg (smaksatt med vitchoklad och lime)

200 g hallon
5 msk socker

Smält chokladen. Vispa grädden lätt. Vänd försiktigt ner kvargen och grädden i den smälta chokladen. Häll upp i skålar och låt stå svalt ungefär 30 minuter.

Mixa hallonen med sockret och häll såsen över moussen. Förvara desserten i kylskåpet tills den skall serveras.

Igår åt vi upp efterrätten så snabbt att jag inte hann knäppa någon bild, men såhär såg det ut senast jag lagade dem.

2 kommentarer:

  1. Det där ser smaskigt ut! Tack för att du delade med dej av receptet, jag kommer i alla fall att prova det.

    SvaraRadera
  2. Det var verkligen smaskigt, och lättlagat, så vad är bättre än det? Du får återkomma om hur det blev.

    SvaraRadera