tisdag 14 september 2010

Poweryoga

Jag har överlevt min allra första yoga timme. Det var intressant, annorlunda och väldigt tungt. De lugna, och svettiga, rörelserna är en total motpol till springandet.


Jag tror att yoga kommer att göra mycket gott åt mig. Mina muskler är så stela, och även fast jag stretchar ordentligt efter ett löppass, har jag absolut ingen vighet i mig. Poweryoga har ännu ett plus, då man styrketränar med kroppen som vikt. Core-musklerna, som är viktiga på långa distanser, förstärks av poweryoga.


Snart är jag mästare på övningarna på bilderna... eller kanske jag borde fokusera på att nå marken med fingerspetsarna då jag står med benen raka först.

Först och främst gäller det att lära sig andas. Tänk att tom det kan vara svårt!

2 kommentarer:

  1. Yoga is the shit! När jag blir stor ska jag bli yogaguru i ashtanga-yoga. Så ser jag sen ut som Madonna när jag fyller 50! haha!
    Jag gick en kurs med Vasa yogacenter när jag bodde där och det var uuutmärkt. Tyvärr krävdes det fokus och jag hade så mycket annat på gång så jag slutade. Men har inte gett upp hoppet ännu.
    Planerar också att testa poweryoga på gymmet.. kanske ännu i höst. Hm.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är väl Madonnas kropp tankarna går till då man tänker på Yoga-utövare. Jag tror inte att jag är påväg dit, men vem vet. Yoga är verkligen huippu, så långt från alla andra träningssätt, och effektivt är det nog, mina muskler kommer nog ihåg gårdagens pass ännu.

    SvaraRadera