fredag 30 april 2010

Den sötaste

Boo a.k.a. Digit (min katt i USA), har mått dåligt en längre tid och på lördag är det dags att säga farväl för sista gången.

Jag önskar att jag kunde vara där med henne...



Boo är en evig kattunge, liten och söt. Det kommer aldrig att finnas någon annan katt som henne.

torsdag 29 april 2010

En hemlighet?

Vet ni var jag hittade motivationen? UTE! Tänk, av alla ställen. Jag och sambon drog ut varandra på en liten länk, och my god så skönt det var. Vi sprang som galningar, 37 min 44 sek tog det att springa 6,78 kilometer. Vi sprang alltså med en medelfart på 5:34 min/km. Inte illa.

Tjejernas kanontia går av stapeln 12.6, dvs om dryga sex veckor. Jag har lite haft som mål att springa den på 55 minuter, vilket skulle innebära en medelfart på 5:30 min/km. Det är fort, i alla fall för mig.

Förra året klarade jag det på 58 min 45 sek, vilket är ganska otroligt med tanke på att jag inte hade sprungit 10 kilometer före det. Då drömde jag om att springa årets på 50 minuter...

Skrivet och inskickat

Nåja, nu har jag fått iväg utvärderingsberättelsen. Fem sidor text om bildningen i Raseborg. Det var roligt att skriva sen när jag en gång kom igång.

Nu borde jag dra mig ut på länk, men det ruskiga, kalla vädret lockar inte särskilt mycket. Varifrån skall jag hitta motivation?

Till sist, bara för att, delar jag med mig av en bild på min busunge. Jag känner ingen annan katt som ligger på det här sättet. Little weirdo.

måndag 26 april 2010

Out of office

Skriver utvärderingsberättelse. Tillbaka på torsdag. Hoppas jag.

lördag 24 april 2010

Veckoslutets borde

Jag har lite papper jag borde läsa igenom, på måndagen skall vi skriva en utvärderingsberättelse över Raseborgs stads bildning under år 2009, och all information jag behöver för att skriva en bra berättelse finns i dessa papper.
Mycket intressant, men ack så tidskrävande. Och vet ni vad som är det bästa? Det är allt dubbelsidigt kopierat.

onsdag 21 april 2010

Sea of shoes

En vacker och inspirerande blogg, som jag skrivit om tidigare, är Sea of Shoes. Hennes senaste inlägg handlar om Elizabeth Anyaa, en designer som studerat i Finland.

I inlägget nämnar hon att hon studerat här, och på designers hemsida står det hur hennes studier påverkat hennes design.

Det är så kul! Jag älskar att läsa om Finland i internationella sammanhang. Alltför ofta känns det som om vi inte blir nämnda någonstans.

Heja Finland!

tisdag 20 april 2010

Tuffa grejer

Läste i söndagens Västra Nyland om Seppo Leinonen, en riktig stålman. Han har sprungit så mycket, och så långa sträckor, att jag inte vet om det är galet, imponerande eller både och.

Det jag mest fastnade på var att han sprungit igenom hela Finland, från Nuorgam till Helsingfors, på mindre än två veckor (närmare bestämt 13 dagar och 23 timmar).

"Jag sprang 100 kilometer om dagen. Startade klockan sex på morgonen och sprang tills jag hade 100 kilometer fullt."

100 kilometer om dagen! I fjorton dagar!

Man känner sig liten i jämförelse.

lördag 17 april 2010

Nya detaljer i hemmet





Ja, katten är inte ny, men papperspåsen råkar faktiskt vara det. Jag är totalt tokig i gröna grejer för tillfället.

Effektiv

Klockan är inte ens elva ännu, och denna lördagsförmiddag har jag redan hunnit:

-Dammsuga
-Tvätta en maskin tvätt
-Damma mattor
-Tvätta fönster

Och
-Skriva ett blogginlägg

Shit, så effektiv man är ibland. Hoppas det inte håller i sig.

fredag 16 april 2010

Vackert

Utanför vårt fönster just nu:
Skulle jag inte veta bättre skulle jag tro att det är en regnig sommarkväll.

För övrigt måste jag bara visa hur maten såg ut färdig. Sambon drog fram sin artistiska sida och lagade faten riktigt fina. Det bör även noteras att vinet är utmärkt.

Fredag!

Det här har jag planerat för min fredagkväll:

onsdag 14 april 2010

Pecvniate obedivnt omnia

Början av denna vecka har gått i mötens tecken. På tisdagen hade jag revisionsnämndsmöte och idag var det styrelsemöte för bostadsbolaget. I ena diskuterade vi det kumulativa underskottet på 25,8 miljoner euro, och som ökat med 1,6 miljoner år 2009. I det andra diskuterade vi investeringar som ligger långt under 100 000 euro.

Egentligen handlade båda möten om samma sak, nämligen pengar. Det är bara ur olika perspektiv och med olika proportioner. Ibland är det svårt att svänga om hjärnan och anpassa den till verksamheten som vi diskuterar. Svårt, men också intressant.

Ibland känns det som om hela mitt liv snurrar kring pengar. Min fritid, mitt jobb, mina drömmar, allt handlar om pengar.

Nu väntar jag på en möjlighet att sätta mig in i mitt nya dataspel,the Settlers 7. Där handlar inte allt om pengar, utan om byteshandel och produktion. Skönt med omväxling.

söndag 11 april 2010

Kalorierna for och kalorierna kom tillbaka

Det blev en riktigt trevlig söndagslänk idag. Jag sprang 14,5 kilometer på 1h 30 min 18 sek. Medelhastigheten låg på 6 min 14 sek per kilometer. Jag höll mig under 6 minuter per kilometer tills åttonde kilometern, sedan började det ta emot.

Enligt min iPhone gjorde jag av med 1119 kalorier. Inte illa.

Efter länken stack vi iväg till Ettan för att äta middag. Efter denna BBQ-hamburgare har jag fått mina saknade kalorier tillbaka, och några extra på köpet, skulle jag tro. Oh well, det var nog värt det.

Påsken är över

Men påskliljorna blommar fortfarande.

Kunde inte motstå att sätta upp dessa bilder. Esmeralda är bara för söt.

lördag 10 april 2010

Har ni sett?

Hoppas detta håller i sig...


Äntligen är våren här!

Ren cykel!

Att cykla i ur och skur, snö och slask har inte precis satt några vackra spår på min cykel. Det är faktiskt så fruktansvärt att jag inte tänker visa "före"-bilder.

Men idag, då solen sken från klarblå himmel, sökte jag mig ut för att tvätta och skrubba cykeln, och Wow så fin den blev! Nästan så att jag direkt vill fara ut och cykla någonstans.

Esmeralda var förstås med och övervakade.


Om man jämför med hur den såg ut i vintras ett varv, så är det en klar förbättring.

torsdag 8 april 2010

Mini-break

Bokade resa till Stockholm häromdagen. I mitten av maj bär det av med båt till Sveriges huvudstad, och sedan spenderar vi (jag, Roger och två andra sötnosar) två dagar och en natt där.

Vi bor på samma hotell som senast, och jag ser verkligen framemot det. Deras sängar var underbart sköna. Och frukosten, sen! Namnam.

Våren kommer sakta men säkert. Det kommer hela tiden fler och fler saker att se framemot. På jobbet planerar vi semestrar för fulla muggar. Tyvärr får jag inte så lång semester då jag nyss bytt jobb, men två veckor betalt plus en vecka tjänstledig får lov att räcka.

PS. Jag var till simhallen idag. Simmade totalt 2000 meter på 55 minuter. Det var sådär lagomt trögt att cykla hem efter det.

söndag 4 april 2010

Påskfrukost

Jag och Roger har kommit på en alldeles egen (för oss, då det inte är något vi gjort med respektive familj) påsktradition. Något som vi aldrig annars gör, nämligen en ordentlig frukost med alla tänkbara tillbehör.

Vi funderade på all mat vi gillar från hotellfrukostar, och tog inspiration från dem.
En vitaminrik smoothie.
Stekta ägg och prinskorvar.
Bröd, och Oltermanni ost förstås.
Avokado samt diverse frukter.
T.o.m. katten fick en smakibit.

Nu blir det lite badminton, för att bränna bort all mat. Kan behövas.

fredag 2 april 2010

I'm back baby

Det blev inte hela 10 kilometer, tyvärr. Google maps skojade med oss, egentliga sträckan, enligt GPS:en i min iPhone var 9,52 km. Det var den enda besvikelsen med dagens träningspass.

Solen sken, fåglarna kvittrade, marken var bar, temperaturen var perfekt. Kan det bli bättre?

Jag sprang distansen på 56 minuter 27 sekunder. Medelhastigheten var 5 min 56 sek per kilometer. Hela distansen gick enligt följande:

KM 1, 06:02 min/km
KM 2, 05:23 min/km
KM 3, 05:37 min/km
KM 4, 05:54 min/km
KM 5, 06:21 min/km
KM 6, 05:30 min/km
KM 7, 06:08 min/km
KM 8, 06:01 min/km
KM 9, 06:24 min/km
KM 10, 06:07 min/km

Synd att man inte drog en extra liten runda bara för att få fulla milen. Oh well, nästa gång.

Jag är supernöjd med andra kilometern, 05:23 är inte dåligt. Den sträckan var först en ordentlig uppförsbacke tätt följd av en nedförsbacke. (För de som känner till Ekenäs kan jag säga att det var brankkis-backen först upp sedan ner.) Nu gäller det bara att hålla den farten hela distansen igenom...

Första på länge

Jag skall riktigt strax söka mig ut på en tio-kilometers länk. Det var länge sedan jag sprang "milen", vintern har inte precis varit en stor inspirationskälla för löpning. Siktar på att klara den på 60 minuter, men vi ska se hur det går.

Men nu lyser solen, det är cirka 10 grader varm ute och jag har ny musik i öronen. Tack Jenny för tipsen!

Jag tror bestämt att påsken skall gå i träningens tecken. Rapporterar senare hur det har gått.

Hotell-liggaren

Vi var och tittade på Hotell-liggaren som går på Tryckeriteatern i Karis, igår. Det var en fars som alla andra, mycket smällas i dörrar, vackra älskarinnor, fula älskare och allmänt missförstånd. Skratt utlovades och skratta fick vi.


Fastän scenen var sparsam med rekvisitan var det en rik föreställning. Skådespelarna kom ihåg sina långa repliker, och levererade dem träffsäkert. Fastän jag inte gapflabbade hela tiden var det nog ett ständigt fnitter.

Min bror såg ytterst underlig ut som kinesen Wong, och min syster såg vuxen ut i sina kläder. Hennes roll som Maria var den enda "lugna" rollen och det var skönt att vila ögonen på henne då allt annat var kaotiskt.

För kaotiskt blev det, till sist var jag totalt stressad över alla "plot twists" att det nästan kändes som en lättnad då vi hörde orden "jag tror det här är slutet".

Men så skall det ju vara då det är fars.

Nästa gång spelar de i Karis på lördagen, sen flyttar de till Karelia. Missa den inte, alla behöver lite kaos och skratt ibland.

Bilderna tagna av Jan Lindroos, lånade från Tryckeriteaterns hemsida.