söndag 22 augusti 2010

Jakt

Nästan alla länkar jag gjort det senaste året har jag gjort med Roger, min sambo. Nu har det dock blivit så att han vill testa hur snabbt han kan springa och jag har inte en chans att hinna med.

Att springa ensam kan bli lite tråkigt ibland, men idag kom vi på ett sätt att göra det roligare. Vi planerade in en rutt på 16 km. Jag gissade att den skulle ta ungefär 1h 40 min för mig, och Roger satsade på 1h 20 min.

Så jag startade 20 minuter tidigare. Målet för honom var att komma ikapp och jag försökte givetvis springa ifrån honom. Det gick riktigt bra, det var hela tiden något som eggade mig att fortsätta. Vid ungefär 12 kilometer fick jag panik, och trodde att han skulle komma fast mig vilken sekund som helst. Jag började springa som en galning, jag tillät mig inte att slöa.

En trevlig rutt att springa.

Efter två kilometer började jag räkna om, och märkte att jag räknat totalt fel första gången. Men eftersom jag då redan fått upp en bra fart, och var hög på adrenalin, fortsatte jag i samma takt.

Och vädret var optimalt (för att vara augusti).

Det slutade i att jag tog sträckan på 1h 38 min, medelhastighet 6:10 min/km och Roger fixade den på 1h 21 min, medelhastighet 5:03 min/km. Men, jag fixade det och sprang över 16 km-sträcket tre minuter tidigare än honom. Yee! Ibland är det bra att ha någon som jagar en.

2 kommentarer:

  1. Wow! Grattis Jill! Bra jobbat!
    Tror faktiskt inte att jag skulle klara det där så där rent psykiskt. Jag tror jag skulle få panik på riktigt och kroppen skulle bli överstressad av att veta att jag har nån bakom mig (fast jag inte ser denne) som försöker "ta fast" mig...
    Men det är bar att söka sig fram och hitta nya sätt att träna och snabbare på! :D

    SvaraRadera
  2. Det var nog riktigt roligt, såg egentligen nästan fram emot att Roger skulle ta fast mig. Han är inte särskilt farlig :) Sista km kikade jag hela tiden bakom axeln för att se om han närmade sig.

    SvaraRadera