måndag 16 augusti 2010

Kompressionsstrumpor

På gårdagens långlänk testade jag mina nya kompressionsstrumpor. Kände mig lite dum då jag drog på mig knästrumpor då det var 26 grader ute, men jag hade ju lovat att ni skulle få en bedömning.


Foten fick verkligen all stöd den behövde. Efter längre länkar brukar mina fötter alltid ömma litet, och med helt vanliga strumpor får jag skavsår. Nu hade jag inga problem med fötterna alls, fastän jag dagen före vandrat omkring i Helsingfors med högklackat.

Lite varmt var det nog med höga strumpor, men de andades ändå utmärkt. De gav ett fint stöd åt mina vader, och jag kände inte av min tidigare smärta i benet. Om det berodde på att skadan läkt, eller strumporna, kan jag inte säga.

Summa sumarum: ett bra köp, fastän 29€ känns som väldigt mycket för ett par strumpor.

4 kommentarer:

 1. Jag köpte faktiskt också ett par sådana tidigare i somras, men har bara använt dom en gång. Men då har jag ju inte sprungit några längre keikkor heller... Snart ska jag nog få dom på mig igen! :)
  Löparstrumpor är definitivt värda sitt pris! Jag använder X-socks och har klarat mig bra från skavsår sedan jag bytte till dom!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår faktiskt inte hur jag överlevde utan löparstrumpor tidigare. Varje gång jag sprang över fem kilometers länkar fick jag stora skavsår, och då jag sprang flera gånger per vecka blev det skavsår på skavsår. Inte alls särskilt trevligt.

  För varje gång jag provar nya löpargrejer förstår jag inte hur jag klarat mig utan dem :) Har du annars provat sånadär five-fingers skor? Jag har tittat på dem, men inte vågat prova ännu..

  SvaraRadera
 3. Nej det har jag inte. Jag är också väldigt nyfiken på dem men jag tror det får bli nästa sommar projekt i så fall. Tror inte det är någon vidare idé att springa med dom ute i den annalkande vinterhalkan... :)

  SvaraRadera
 4. Precis samma sade jag åt sambon då han provat dem. Kan bli lite kallt :)

  SvaraRadera