torsdag 13 maj 2010

Asics Kayano 16

Tog mina nya löparskor ut på en testrunda idag. Sju kilometer på asfalt, en passlig start för nya skor.

Om vi börjar med känslan när jag satt på dem. De är mjuka, sköna och lätta. Jag fick ett par Asics strumpor på köpet, och de var också mycket lena mot foten. Denna känsla är förmodligen något som slits bort snabbt, men superbra första intryck gav de i alla fall.

Dämpningen var passlig för mig, jag brukar få lite sjukt i foten då jag springer längre sträckor på asfalt, men kände ingenting nu. Skorna är lätta och fäster bra. Testade lite terräng och det fungerade också bra. Det ska bli intressant att se hur de fäster på vintern, enligt vad jag har läst borde de fästa även på is.

Skorna har sned snörning, och jag tycker det ser ganska kul ut. Banden är långa, och de håller fast bra. Det händer alldeles för ofta att snören åker upp medan man springer, men det hände inte nu.

I överlag var de bra, verkligt bra för mig. Enda minuset, vilket kan bero på strumporna, var att de var verkligt varma. Min fötter blev mycket hetare än de brukar bli. Jag får återkomma angående detta då jag provat med mina gamla strumpor.
Sist men inte minst, så är de ju skitsnygga!

Nu ska jag fortsätta packa, sticker till Stockholm om ett par timmar. Har min iPhone med så det blir nog ett eller annat inlägg därifrån också.

2 kommentarer:

  1. Nå men det låter ju riktigt morjens det där du! :) Nwe Balance har den fina detaljen att de ha "klump-snören" (kan du se hur jag menar) så då du knyter skorna så går de inte upp förrän du själv knyter upp dem.
    På länken finns en bild där man ser lite hur snörena ser ut...
    http://www.traningsgladje.se/?p=6793

    SvaraRadera
  2. Inte illa. Tänk vad de hittar på med teknik nyförtiden. Kan inte tänka mig hur det skulle varit att springa längre sträckor för 20 år sedan..

    SvaraRadera