tisdag 4 maj 2010

Nu gäller det!

Idag har jag varit på det första officiella träningspasset inför Maraton i höst! Jag följer ett träningsprogram som jag tagit från Marathon.se. Det är ett 26 veckor långt program, så förhoppningsvis tillräckligt med tid för att förbereda mig.

Passet idag blev 4.83 kilometer på 27:28 (05:41 min/km). Efter det körde jag Caroline Nilssons 4 minute abs träningsvideo, samt lite armövningar och ryggövningar. På träningsschemat fanns bara fyra kilometer löpning, och ingen styrketräning (det kommer i ett senare skede). Men lite måste man väl få sätta lite till såhär i början?

Det ska bli spännande att följa ett träningsprogram, och verkligen följa med hur mycket man springer och kanske t.om. laga lite statistik över det hela? Precis som vissa andra bloggare därute. Det är ingen mening med det hela om man inte kan sätta det i siffror.

7 kommentarer:

 1. Precis! ;)

  Kanske du ska registrera dig på funbeat.se? Utmärkt sida med gratis träningkalender osv.. :)

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, jag ska kolla in sidan.

  SvaraRadera
 3. Jag har också följt Marathon.se -porgrammet förra året! Vilket program valde du? Vad ska du springa för maraton? :)

  SvaraRadera
 4. Ok, såg vilket maraton det är frågan om nu. Det tar en stund för mig ibland...Heheh... :)

  SvaraRadera
 5. Gissade nästan att länkarna skulle orsaka lite funderingar. Men jo, det blir Åland. Efter många om och men valde jag det. Har aldrig varit till den ön, så det ska bli riktigt roligt.

  Jag springer enligt 26 veckors, spring på 4:30 programmet. Det är sådär passlig fart för mig. Har dock inget egentligt tidsmål för maratonet, så länge jag kommer i mål är jag nöjd.

  SvaraRadera
 6. Jag valde också 4:30 programmet, men följde det dock inte slaviskt och jag kom ju i mål på 5:07. Jag skulle dock rekommendera att du inte fokuserar så mycket på tiden under detta första maraton, sikta hellre på att klara det då blir vilken tid somhelst en seger. För jag hade 4:30-5:00 hela tiden i bakhuvudet under mitt första lopp och då var det nog knäckande då 5-timmarsgruppen sprang förbi mig, vilket det inte borde ha varit. Jag klarade ju av ett MARATON för tusan! Oavsett hur länge det än tar är det en prestation av världsklass!

  SvaraRadera
 7. Absolut! Du har så rätt. 42 kilometer är svinlångt.

  SvaraRadera