söndag 8 januari 2012

Dagens länk

Jag hade placerat den första långlänken i mina lärjungars schema till idag. 70 minuter i lugn takt. Jag fick sällskap av Robert, och takten blev inte så lugn som jag hade tänkt eller som han hade hoppats. Vi sprang 10,8 kilometer på 1h08min, dvs en medelfart på 6:19 min/km, mycket snabbare än vi tidigare sprungit. 

-8 var kanske inte kallt ifjol men jag har inte vant mig ännu
Jag skyller på det kalla vädret, långsammare än så och jag skulle ha frysit gluteus maximus av mig. 

Efter att sällskapet lämnat mig fortsatte jag vidare. Sprang runt staden och tittade på den vackra naturen, kilometrarna for snabbt förbi och jag ville inte sluta. När det kändes som om ansiktet frusit sönder beslöt jag mig dock att ta mig hemåt.

Det blev totalt 17,57 kilometer på 1h50min, 6:16 min/km. Inte illa med tanke på att det var min första länk över 14 kilometer sen maraton i oktober. 

Frost på ögonfransarna. Härligt hardcore.

Såhär såg jag ut när jag kom hem. Uppsvälld i ansiktet av kölden, trött men lycklig pga en fin länk i vacker omgivning. 

3 kommentarer:

 1. det måste vara en jättebra tid ju ;)

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att jag hade annat för mig idag då ;)
  Var faktiskt ut på en ca. 2 km länk som "uppvärmning" (Kändes inte precis som uppvärmning när jag var ute å sprang i -15 grader) före tävlingen börja... Men känns nog i benen som om jag sku ha sprungit en lång länk idag :)

  SvaraRadera
 3. Bodypalace, javisst, riktigt OK.
  P, kanske det var bra att du hade pingis, hoppas du vann något. Nej, när det är -15 ska man ha ganska bra fart och springa åtminstone 30 minuter för att bli varm.

  SvaraRadera