måndag 19 augusti 2013

En bra plan är halva jobbet

På lördagen var vi till Helsingfors att heja på löparna i Helsinki City Marathon. När jag stod där vid 31,5 kilometer och tittade på deltagarnas misär kom längtan smygande. Jag vill springa marathon igen, jag måste få springa igen. Nu har jag (och mannen) skrivit in HCM med blyerts i kalendern, och jag ska göra mitt bästa för att det ska bli av.
 
Jag har varit lat den här semestern, knappt rört på mig något alls, t.o.m. barnvagnspromenaderna har lyst med sin frånvaro. Och jag mår enligt det, känner mig orkeslös och slapp, inte alls min stil.
 
Eftersom det är så lätt att komma med undanflykter då man har en bebis att ta hand om, en bebis som vill amma stup i kvarten, så har jag skapat ett träningsschema, en plan som måste följas, no mercy. Roger har också vissa tider i veckan då han får träna. Då vi båda vet om varandras tider blir det lättare att få vardagen att fungera, på torsdagkväll vet Roger att jag måste få fara på min länk, då ska han inte planera något annat. På samma sätt vet jag att Roger har träningstid efter jobbet på onsdag.
 
Halvmaraton i Hangö måste jag tyvärr skippa, eftersom jag sprungit så lite under semestern är min kropp inte redo. Raseborgsruset lockar nog fortfarande, sista dagen för förhandsanmälan är nu på fredag.
Jon
Jon är ivrig över planen då han vet att det betyder mer tumistid med pappa

6 kommentarer:

 1. Fast jag inta har en sådan söt liten sak hemma på mitt golv så finner jag ingen tid ... men nog en massa ursäkter ... till varför jag inte rör på mej något mer. Måste skärpa mej. Ha en bra dag. H. Bella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har lite större söta typer där hemma istället :) Ursäkter är det inga problem med att hitta nej, oftast glömmer man hur skönt det är att komma ut lite.

   Radera
 2. Jag har också funderat på att springa Raseborgsruset fast jag knappt sprungit i sommar. Jag har varit så otaggad då det kommer till löpningen, men kanske ett lopp skulle lösa det om så det är ett lopp utan tidtagning. Måste fundera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen hade denna kommentar hamnat i spam-lådan. Konstigt.

   Radera
 3. Jag har också funderat på Raseborgsruset, men har knappt sprungit i sommar. Har liksom inte varit taggad till det, men kanske en anmälan skulle få en mer taggad...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste anmäla dig! Raseborgsruset är så roligt, och det är mjukt underlag så bättre för knäet. Jag ska vara med, men bara ta det riktigt, riktigt, lugnt.

   Radera