måndag 26 augusti 2013

Om tuttar och nappar

Jons gamla tuttar (napp är väl det korrekta ordet men det känns så fel i min mun, (pun intended)) har blivit för små så vi åkte till butiken för att handla en större modell. Med stor besvikelse konstaterade jag att det fanns två set att välja mellan, rosa och lila tuttar, med blommor och fjärilar samt blåa och gröna med bilar och tävlingsinriktat tema.
 
Nappar
Jon kunde inte bry sig mindre om han har fjärilar eller bilar på tuttarna.
Jaha, endera skall det vara pastell och gulligull eller motorer och nummer ett. Inget mellantema, inga orange eller turkosa tuttar, inget som ens nästan kan kallas könsneutralt. Jag valde de gröna och blåa, inte för att vi har en son utan för att jag får rysningar av allt pastelligt. Tyvärr hade vi ett ganska akut behov, annars skulle jag kollat på trevligare tuttar på nätet.

Jag anar att bristen på könsneutrala leksaker och "accessoarer" kommer att märkas mer och mer ju äldre han blir. Kan vi alla som har bebisar nu kämpa emot detta och undvika rosa fjärilar och blåa bilar i butiken?
 
På tal om tuttar, alltid när jag söker efter tuttarna eller ger dem åt Jon brukar jag sjunga några verser ur låten Tuttar överallt.
 
♫För man ser tuttar, tuttar, tuttar överallt. Hoppas att det aldrig någonsin mera blir kallt. Ni ska veta att jag hela vintern svallt, för att orka att se tuttar överallt. ♫
 
♫Man hör musiken ur varenda lite vrå, man står där och spanar efter nån att sätta på. Med handen i sin ficka spelar pingis lätt diskret, sommar är det bästa jag vet!♫

6 kommentarer:

 1. Det där har jag stört mig på så många gånger. Varför ska just tuttarna vara så extremt flick- och pojkiga? Svinfula är de dessutom. Uh snabbavvänjning nu bara :D

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Jag vill ha sånadär coola tuttar med bild på stora tänder, var hittar man dem? ;) Du har så rätt, bort med tutten helt :)

   Radera
 2. Jag har också försökt vara könsneutral fastän jag annars älskar rosa och har en flicka :) vi tog bort hennes tutt vid ca 7 månader så där försvann ett problem. Hon är nu lite på 1 år och förra veckan fick jag frågan "men hur gör ni när hon gråter när hon inte har nån tutt?" jag kunde inte göra annat än skratta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, vilka konstiga frågor man kan få! Vi använder sällan tutt när Jon är ledsen, det vill inte riktigt fungera. Den är endast i användning då han ska somna. Jag har faktiskt funderat på att försöka få bort den, vi ska se om jag orkar ta den kampen :)

   Radera
 3. Här finns en hel del häftiga tuttar. :D
  http://www.zazzle.co.uk/geek+pacifiers

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den sidan kan jag inte visa åt Roger, han skulle säkert klicka hem hur många som helst :) Fast det är jag som är den större nörden i familjen.

   Radera