torsdag 29 augusti 2013

Lite till om färger

Ett exempel bland tusen.
 
För att fortsätta på ett tidigare tema, varför kan det inte tillverkas träningskläder för kvinnor i andra färger än rosa och lila? Alltid när t.ex. Asics ger ut en ny vindjacka finns det en blå eller grön för män och en rosa eller lila för kvinnor. Jag vill inte ha en rosa jacka, jag vill ha en grön!
 
Är det verkligen så att alla kvinnor vill träna i rosa, eller är det bara företagen som är så oerhört korkade att de inte fattar att göra kläder i andra färger? Jag brukar söka med ljus och lykta efter gröna eller orange träningskläder, och direkt jag hittar något så köper jag det, så gott som oberoende av vad det är. Jag tittar på ovanstående annons och den gröna färgen är faktiskt så fin att jag överväger att köpa den. Inte kan det väl vara så stor skillnad på manliga och kvinnliga modeller?
 
Några få gröna plagg har jag hittat
 

6 kommentarer:

 1. Problemet börjar redan i barnkläderna ;) Rosa och lila eller andra färger med ROSA eller LILA DETALJER för flickor! Killarna däremot har supercoola kläder. Som flicka ska man gå med blommor, rosa, hästar, sockersöta plagg..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar nog ibland hur de som producerar barnkläder tänker. Gör de såhär för att det är det enda som säljer eller säljs det bara för att det inte finns något annat att välja mellan?

   Radera
 2. tycker lika som dig, det är nästan alltid svart eller gråt när det kommer till herrarnas...
  en färgade för det mesta, lite mera färg skulle vara bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt jättesvårt att få tag på färggranna träningskläder, speciellt byxor. Tråkigt.

   Radera
 3. Jag gillar att träna i rosa... Och jag klär min son nästan uteslutande i ljusblått. Haha! Jag är väl drömmen för marknadsförarna och producenterna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du är så som en konsument ska vara, och bra så, ni behövs också :)

   Radera