tisdag 20 augusti 2013

Förberedelser inför vintern

Jag känner mig inte alls förberedd på kallare väder, vad i hela världen behöver en bebis på vintern? Det har varit underbart nu på sommaren, en body, byxor och strumpor har räckt bra till, jag har inte behövt fundera på flera lager. Jag blir helt rörig när jag går i butiker, det finns tusen och en olika lager och material att välja mellan.
 
De här regnbyxorna har mamma försett mig med, men det känns som om det kanske inte är tillräckligt.
Ni som redan överlevt en vinter (eller flera) med barn, vad skulle ni inte klarat er utan? Vad måste jag fara till Frida och söka efter?

10 kommentarer:

 1. En ylledräkt eller fleecedräkt. Ylle är tunnare och trevligare, men om barnet har torr hud/atopisk hud är fleece bättre. Och sen en halare. Mössa, luva och vantar. Yllesockor. Vagnbaby klarar sig säkert bra med det för då kan man ha ylledräkt och påse när det är svalt och halare och påse när kallare. Och sen dubbelt då det är jättekallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ylledräkt skulle jag vilja ha, har de från lådan men en Ruskovilla skulle vara trevligt. Mössor tycker jag att är jättesvårt, att hitta en som passar Jons huvud. Mest till vagnen är det förstås som vi behöver, då han inte ännu i alla fall är särskilt rörlig.

   Radera
 2. Den röda reima fleece halaren. Den är bra till mycket :)

  Kram från grannen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo! Den är absolut bäst, verkligen passlig för oss, men den är kanske inte tillräckligt varmt när det blir kallare.

   Radera
 3. Vi klarade oss långt med fleecehalare och sovpåse förra vintern. Han var ju ändå nästan bara i vagnen om vi var ute, ibland hade vi tjockare halare men att ha två såna var helt onödigt. Handskarna och tossorna som kom i mammalådan var bra. Men Jon börjar väl röra på sig i vinter, då är det nog bra med en ordentlig halare och bra handskar. Hjälmmössa (heter det väl?) är ett måste :)

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just det, att Jon borde få vara lite ute och röra sig i vinter, och vad sätter man på en 9 månaders bebis som vill krypa omkring i snön? Nåja, vi får väl ta det som det kommer, svårt att ännu veta hur kallt det kommer att bli. Kanske vi inte alls får någon snö i höst.

   Radera
 4. Vi klarade oss med en bra och tjock/vattentät halare(rekommenderar varmt ticket to heaven), sedan en ruskovilla halare under. Är det varmare kan man lämna bort ylle halaren, och i sovpåsen går det bra med bara yllehalaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste kolla upp Ticket to Heaven, känner inte till deras kläder så bra. Vad hade du på huvudet då?

   Radera
 5. Polarn o pyrets hjälm mössa, skyddar öronen super bra och sitter som gjuten! :)

  http://www.polarnopyret.fi/tuote/pipo-52-54/60198091/

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Jon var liten hade vi en liknande därifrån, de sitter faktiskt jättebra. Måste se om budgeten tillåter inköp :)

   Radera