onsdag 27 mars 2013

Vår tjockis

Amning med två-tre timmars mellanrum dygnet runt har gett sina resultat. Vågen visade på 3820 gram under rådgivningsbesöket, dvs 10 gram mer än födelsevikten. Det han gick ner har han alltså tagit tillbaka på sex dagar, vilket är superfint. 

Vår älskade tjockis, nöjd och glad.
Vi har en hungrig grabb, vilket givetvis är bra även om det skulle vara trevligt med lite längre mellanrum ibland. Amningen har fungerat bra för mig, visst var det lite krångligt i början men nu har vi börjat känna varandra. Mjölken bokstavligen rinner ur mig.

Jag tänker ofta på hur otroligt jobbigt det måste vara för dem som har stora problem med amningen. Ibland tar det några sekunder innan mjölken rinner till och då blir lillkillen så förbannad att mitt hjärta nästan stannar. 


4 kommentarer:

 1. Det är fint du har mjölk och ammningen funkar. Det är så mycket lättare så, maten är alltid med och lagom varm och du slipper all diskandet av flaskor och tuttar. Och efterhand blir det nog längre mellanrum med ätandet. Och en vacker morgon vacknar du kl 7 och fattar att ups..vi har sovit hela natten :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska tro det, att han sådär småningom hålls mättare lite längre tid. Det har ju faktiskt bara varit en vecka. :)

   Radera
 2. Han ser ut att ha din mun, tycker det liknar precis på den här bilden! :) Och vad är godare än mat, nomnom, fint att ni har hittat varandra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan nog hända att han har min mun. Han äter i alla fall precis som jag, snabbt och med god aptit.

   Radera