torsdag 14 mars 2013

Yoga för gravida


Jag har gått på gravidyoga sedan januari, och den kursen har hjälpt mig att både fysiskt och psykiskt förbereda mig inför förlossningen. Vi har fått bra, konkreta tips på olika förlossningspositioner och andningsövningar. Vår ledare har också gett oss fina och positiva tankar att ta med till förlossningen. Tankar som man kan plocka fram då det känns som värst.

Igår på yogan fokuserade vi mest på ryggövningar och andning. Det är så skönt att sträcka och vrida på ryggen, speciellt korsryggen som tar mycket stryk under graviditeten. Jag kan ha sjukt i korsryggen under dagen, men det försvinner alltid efter ett yogapass.

Jag rekommenderar verkligen för alla som är gravida att gå på yoga eller någon liknande förberedelsekurs. Se bara till att du börjar en yoga som är anpassad för gravida, speciellt om du är långt gången. Annars kan det bli mycket obekvämt. Jag testade att göra ”vanlig” solhälsning i sjunde månaden, magen blev i kläm vid så gott som varje position, inte särskilt lyckat. 

4 kommentarer:

 1. Såå roligt att du igen börjat blogga, spännande att få följa med vad som händer hos er nu, babyn kan ju verkligen komma precis när som helst nu! Lycka till, jag håller tummarna! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att den kommer snart, börjar kännas lite jobbigt att släpa runt på den här magen, roligare att släpa på baby. :)

   Radera
 2. Detta lät ju intressant! Jag ska genast kolla om liknande ordnas på vår ort :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag att du ska göra! Lite avslappning och böjande kan göra gott :)

   Radera