torsdag 28 november 2013

Barn och spel

Jag lyssnade igår på senaste avsnittet av podcasten LUCcast där de diskuterar barns spelande (främst TV-och datapspel då alltså, inte brädspel) och åldersgränser. De hade en riktigt intressant diskussion som fick mig att tänka till. Jon spelar inte ännu, men sådär småningom börjar han vara tillräckligt gammal för att kunna använda vissa appar till iPaden. Eftersom både jag och Roger tycker om att spela kommer vi att uppmuntra användningen av utvecklande applikationer.
 
Jag vet inte ännu var vi ska sätta gränser för hur, var och när han får spela, det tar jag anefter det kommer. Men jag vet att jag alltid vill testa de spel han spelar först, eller i alla fall läsa recensioner. Helst ser jag att vi spelar tillsammans.
 
Lyssna på det här avsnittet av podcasten och tänk till. Speciellt om du Inte är intresserad av spel, då är det ännu viktigare att förstå vad t.ex. åldergränser handlar om. Om du inte orkar lyssna på försnacket kan du hoppa till cirka 39 minuter, där börjar de diskutera barns spelande. Hurudan inställning till spelvärlden har du?

4 kommentarer:

 1. det gäller att börja i tid med att kontrollera deras spelande, kan lätt bli att de blir lite beroende av det. sen gör de inget annat än spelar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant, fast det kan vara svårt ibland. Pratar du av egen erfarenhet?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. japp... spelar ganska mycket ännu... med lite uppehåll nu som då

   Radera