torsdag 14 november 2013

Fart på

Jon
Som tur söker han sig oftast till vänster, till höger blir det ett ordentligt fall ner till skräpkorgen.
I och med att Jon nu tar sig fram med fart och rullar runt som en galning har vardagen ändrat lite. Tidigare kunde vi stå vid skötbordet fast en halvtimme och mysa, men nu är det nästan livsfarligt att pyssla på där uppe. Direkt han ser något intressant ska han dit, höjdskillnader spelar absolut ingen roll i hans värld. Jag håller med nöd och näppe fast honom, är det normalt att svettas när man byter blöja?
 
Jon
Det här var ju en skojig pinne!
Imorse när jag lade honom på golvet för att gå och tvätta ansiktet tog det inte länge så hörde jag ett klinkande metalljud. Stången hade Jon tagit bort från panelgardinen och när jag kom fram jobbade han hårt med att dra ner gardinen. Roligt är det att han börjar ta sig framåt, men jag måste nog förbättra mina reflexer för att hinna med.
 
För övrigt hade vi en konstig morgon idag. Jag vaknade klockan fem och kände mig glad och utvilad, kort därefter vaknade Jon och efter lite mjölk och mys somnade han om. Jag steg upp (!), åt frukost, läste Runner's World och njöt av lugn och ro. Vad är det för människa som frivilligt stiger upp klockan fem?

6 kommentarer:

 1. Hahah! Jag vaknade också klockan 5 i morse! There might be somethign going on... ? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strax efter att jag skrivit mitt inlägg läste jag ditt och konstaterade att vi är båda lika galna :) Vad ska det blir av oss riktigt?

   Radera
 2. Svettigt är det definitivt att byta blöja! Det finns helt klart för mycket att se på och upptäcka för att man ska hinna vara stilla ens så länge. Oftast lyckas vi om han har något att greja med så länge, en salvatub, våtservetterna, nån leksak ja vad som helst. Ännu värre nästan att klä på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar använda mig av något rep eller just en salvatub, en stund lyckas det, men ibland är blöjbyte ett tvåmansarbete. Jag ska väl vara glad att Jon hållit sig nöjd såhär länge :)

   Radera
 3. Jag har oxå börjat bli uppe vid 6 när Max stiger upp för att äta, han somnar nog om, men jag njuter av min egen tid ;) Men åååh, vad jag väntar på att Max skall fara kring med golven, fast visst, ibland är det ganska skönt att de är stilla med ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är blandade känslor med utveckling, på ett sätt är det skönt när de bara ligger som paket, men allt blir så mycket roligare när de lite kan röra på sig. Den senaste tiden har Jon varit så frustrerad över att han inte kommer någonstans, så på det sättet är det superkiva att han är lite rörlig. Medan jag skriver detta har han redan tagit sig till ett annat rum...

   Radera