tisdag 23 april 2013

Nästan fem veckor och nästan fem kilo

Idag besökte vi barnläkaren och rådgivningen för rutinkoll. Vår klimp väger nu 4930 gram och är 57,7 cm lång. Imorgon blir han fem veckor, så han har växt i medeltal fem centimeter per vecka sedan han föddes. Jag har ingen aning var på skalan han ligger, men de säger att han växer bra så jag litar på det.

Som vanligt när man ska iväg någonstans till en viss tid går inget som det ska. Han sov som en ängel när klockan var 11:15 och 11:40 skulle vi vara hos läkaren. Inte ett pip kom det från lådan, och då brukar han sova ganska livligt. Försiktigt klädde jag på honom och lade honom i bilstolen, och allt gick hur bra som helst tills läkaren skulle börja sin undersökning. Då slog hungern till och han började skrika som en galning. Inget hjälpte, han är precis som sin mor och kan inte tänka på något annat om magen ekar tomt.

Nu borde jag egentligen ta en tupplur. Känner att jag inte alls kan samla mina tankar. Om jag skulle ta ett IQ test nu skulle jag knappast ens komma upp i 100 poäng. Men jag intalar mig att det är okej när man har en fem-veckors bebis att ta hand om. 

2 kommentarer:

  1. 5 cm per vecka, det verkar nog väldigt skumt...Jag har nu försökt tolka vad du egentligen vill säga. Är det 5 cm totalt och en centimeter per vecka. Eller var det så att han var jättelång när han föddes och det är 5 millimeter han växt. Eller har jag fattat helt fel vad en en centimeter är? Nej nu tappa jag också bort mig själv =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, där har vi igen en gång bevis på min felande hjärna. 5cm totalt och 1 cm per vecka ska det vara :)

      Radera