torsdag 4 juli 2013

Ekenäs tennisvecka

Det är full fart på tennisbanorna här i Ekenäs när Ekenäs Tennisvecka är igång. Tennis är en sport som jag gillar att se på, kanske för att man oftast får sitta ute och för att det hela tiden händer säker. Jon har varit på två matcher redan denna vecka, och han verkar också gilla det. Bäst för honom att redan nu börja kolla in morbrors teknik, så att han kan klå honom om 15 år.
 
Det är roligt att bläddra igenom bilderna jag knäppt på min bror medan han spelar. Vilka sammanbitna miner han har. Det är nämligen blodigt allvar, för er som inte förstod.
 
Tennis3
Vi testade att ha Jon framåtvänt i bärselen för första gången, det fick mycket väl godkänt av Jon.
Tennis2
Men lite ville han också sitta i pappas famn.
Tennis1
Undrar om han hamstrar mjölk i de där kinderna?
Tennis4
En beslutsam morbror.
Vi hade förövrigt rådgivning igår, som tre och en halv månader gammal bebis väger Jon 7030 gram och är 65,3 centimeter lång. På 15 veckor har han växt 13 centimeter, hans tidigare fart på en centimeter per vecka börjar alltså avta. Tur det, annars skulle han inte rymmas in genom dörrar om några år.

10 kommentarer:

 1. Han är av lite annan kaliber än vår dotter. Hon väger ynka ett kilo mer än honom och hon blev just 1 år och 5 månader!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå, vilken skillnad. Tänk att det kan variera så från barn till barn. Inte undra på att jag börjar tycka att han är tung, men lyft av litet barn är ypperlig träning för armmusklerna

   Radera
 2. Vilka kinder! Nog ser jag väl honom också på lördag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det gör du. Vi kommer hela patrasket. När du inte orkar klättra i träd får du vara barnvakt :)

   Radera
  2. Tjoho, säger jag redan nu (ifall jag känner lite mindre tjoho när jag står med honom nedanför något träd och han är otröstlig)

   Radera
  3. Han är bara otröstlig om han är riktigt hungrig, och jag ska se till att han får tillräckligt med mat, så det blir nog bra ;)

   Radera
 3. Oj så han växer, stor kille redan :) Var det nu det var dags för spruta? Gick det bra?

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, vi fick spruta. Han skrek inte alls, pep till när det stack men inget mer. Skönt! Jag var rädd att det skulle bli värsta skrikfesten. Han har inte heller haft feber och inga andra biverkningar har vi märkt av, ännu. Det enda som var nytt var att han för första gången sov åttatimmar i ett sträck utan ett minsta knyst. Inte illa!

   Radera
 4. Jon har nog så söta kinder!! :)
  Jag har för mig att Viggo var lite kortare men hade nästan precis samma vikt som Jon. Det är bra med bussiga och glada pojkar :)
  Och vilken tur att Jon inte tog sprutorna så hårt. Viggo skrek riktigt länge och hjärtskärande förra veckan när han fick sina. Men han sov sen som en stock nästan hela natten efteråt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är som en liten ekorre :) Jag var så rädd för att han skulle skrika eller bli riktigt ledsen, det är det värsta ljudet jag vet, när han är riktigt, riktigt ledsen. Sovandet stämde också in på oss, underbart!

   Radera