lördag 27 juli 2013

Tanden

På onsdagen märkte jag att Jon hade något vasst i nedre delen av munnen. Jag inspekterade med fingret och hittade en begynnande tand. Den syns knappt än, man ser endast en liten rand på tandköttet, men den märks på många andra sätt.
 
Jon har varit gnällig flera kvällar i rad och han har svårt att somna. Jag antar att det kliar för mycket i munnen för att han ska få ro. Igår var vi tvungna att ge Panadol då han var så arg och ledsen, det hjälpte och vi fick en helt normal natt. Det verkar som om det värsta skulle ha gått om, men svårt att säga. Hur länge brukar gnälligheten i samband med tänder pågå?
 
Det är en lek för Jon att kraftigt bita tag i skeden då vi matar honom. Otroligt hur mycket styrka det finns i den lilla munnen och tanden. Annars har ätandet kommit bra igång, han äter med god aptit. Testade päron, som Karin tipsade om, och det sjunker när hur bra som helst. Speciellt ivrig blir han om jag endast tinar puréen en aning då den kommit från frysen. Det kalla päronet känns säkert skönt mot hans sjuka tandkött.

4 kommentarer:

 1. Men det är ju helt perfekt med kallt päron om tänderna kliar! Varm mat är inte alltid så poppis då. Hos oss har det varierat mycket med gnällandet. När han fick de två första nere så gnällde han bara en kväll och sen var de där. Nu med de fyra nya som alla kom efter varann har det nog varit minst en vecka i gången. Helt plötsligt är tanden sen igenom och allt bra igen :)

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kallt är pop just nu. Han ryser lite och sen skrattar han, hur kul som helst!

   Radera
 2. Hoppas tanden kommer fram fort!
  Viggo har haft så illa av sina tänder till och från redan ett tag och man ser att där är två bulor i underkäken, men dom kommer bara inte fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fortfarande inget mer än en liten rand, men den har i alla fall brutit igenom tandköttet. Vad jobbigt det måste vara för våra små när de ständigt har ont i munnen.

   Radera