tisdag 2 juli 2013

Twister och Timpuri

Det blir två klassiker denna vecka, Twister och Timpuri.


Åldersrekommendation: 6+
Antal spelare: 2+

Twister önskade jag mig till julklapp för ett antal år sedan, eftersom det alltid såg så roligt ut när de spelade spelet i filmer eller TV-serier. Ganska snabbt kunde jag konstatera att det inte var lika roligt som det såg ut. Spelet går ut på att man skall flytta sina händer och fötter till slumpmässigt valda bollar på en matta. Spelaren som ramlar eller rör i golvet med andra kroppsdelar än händerna och fötterna åker ut ur spelet.
 
Såhär blir det bara i TV
Det är för lätt, och man kommer väldigt sällan i riktigt roliga positioner. Twister lämpar sig bäst för barn med kortare ben eller fyllon med dålig balans. Att spela med Roger är inge kul alls, eftersom han har milslånga ben och vinner alltid.
 
 

Åldersrekommendation: 5-99 år (enligt lådan får alltså inte hundraåringar spela)
Antal spelare: 1-6

Det enda klassisker-spelet är Timpuri (det finns ett liknande spel som heter Jenga). Som ni ser på lådan har vi haft detta spel en tid, och alltid nu och då kommer det fram igen. Här gäller det att vara stadig på handen då du ska dra ut bitar från ett torn som växer och växer under spelets gång. Spelarna turas om att kasta tärningen, dra ut en bricka med samma färg som tärningen visar för att sedan lägga den högst upp på tornet.
 
Jenga spel på en mässa för ungefär 100 år sedan.
Timpuri är riktigt roligt, det går bra att bråka med andra genom att försöka göra tornet så vingligt som möjligt. Det här spelet blir också roligare om spelarna är aningen berusade. I Big Bang Theory spelar Sheldon och Leonard Life Size Jenga, och det skulle jag verkligen vilja prova på. Har funderat på att samla ihop alla mina skolådor och bygga ett eget torn. Det skulle väl bli bra?
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar