fredag 25 oktober 2013

Framtiden

Så var ansökan inlämnad till FPA och anhållan godkänd av chefen. Jag kommer att vara vårdledig fram till tionde maj nästa år. Efter det är Roger pappaledig i sex veckor, varefter det blir sommarsemester. Den riktiga vardagen, med dagis och allt vad det innebär, börjar alltså i augusti.
 
Detta betyder att jag ännu får vara hemma med Jon i sex månader. På ett sätt känns det som en ofantligt lång tid, samtidigt som jag vet att jag måste njuta av varje dag vi har tillsammans. Det känns konstigt hur lite tid jag kommer att få med honom sedan, då jag börjar arbeta.
 
Ingen jämlik delning av föräldraledigheten här alltså. Jag får nästan en evighet hemma med sonen medan Roger blir hemma i ynka sex veckor. Sånt är livet. Men viktigast är att vi båda är nöjda med den här situationen.

2 kommentarer:

  1. Ska snart själv ta ställning om jag ska ta vårdledigt, har dock ej ännu helt satt mig in i det. Hur mycket får man egentligen som vårdledig i månaden? Stämmer det att det är kring 300 euro?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg tyvärr nu först din kommentar. Ja, det stämmer, det är 336,67€/månad, en inkomst som det ännu dras skatt på. Man kan väl få något vårdtillägg ännu, om hushållets inkomster understiger en viss gräns, men det har jag inte riktigt koll på eftersom vi öveskrider den gränsen.

      Radera