tisdag 1 oktober 2013

Äta bör man

Nu när Jon sitter stadigare intar vid några måltider i barnmatstolen istället för i sittern. Det är mysigare att sitta vid bordet, men att pricka rätt har blivit en utmaning. Sonen går från att titta över kanten till att luta över bordet eller söka efter fötterna. Hans huvud går hit och dit i brådskan att titta på allt runtomkring honom. Händerna söker efter fat, skedar eller annat roligt att dra över sig alternativt ner på golvet.

Jag blir bättre på att mata honom hela tiden, men han är alltid ett steg före. Det är väl bara att vänja sig, han är smartare än jag.


Här har vi morgongröt på agendan. Lingongröt från Onni, mycket populär. Det skulle vara sjukt mycket billigare att laga gröten själv, men jag orkar inte koka gröt två gånger om dagen, så detta får duga just nu.

7 kommentarer:

 1. Hej! Vilken underbar blogg du har, great! :) hoppas allt är bra med dig. Jag vill även passa på att tipsa om min tävling i bloggen, ska tävla ut ett fint babygym! Missa inte det! =) Kika in här:
  http://blogg.improveme.se/sandriiie/2013/10/01/vinn-ett-babygym-ifran-ladida-se/
  KRAM SANDRIIIE!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har kokat mera gröt på en gång och fryst ner i portioner. Sen tar jag upp den, värmer i mikron o blandar i lite kokat vatten om den känns för grynig. Enkelt, snabbt och fungerande. Bjuds med frukpuré. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det fungerar att frysa ner? Jag tänkte att det skulle bli lite konstigt, men, jag måste testa!

   Radera
 3. i micron brukar jag också koka gröt. 0,5dl havregryn och 1 dl vatten, kokar det 1,30min. späder ut med mjölk.

  SvaraRadera
 4. Okej, det hade jag inte alls tänkt på. Nu har vi flera saker att prova i helgen :)

  SvaraRadera
 5. Då våra barn var i samma skede (att allt "fastnar" i händerna då man skall äta, skedar, tallrik osv), så bästa påhittet för oss var att ge en prasslig tidning (tunt papper) att "läsa" i. Våra pojkars favorit var Katso eller Seiska (fast den var ju förstås inte vår... ahhahah), grymt skruttiga och upprivna tidningar hade vi då på bordet, men maten slönk in då tidningen var så rolig att läsa (leka med), och ungens händer hade nåt att göra. (Små svettiga knytnävar skrynkla ihop prassliga pappret, rev det osv)!!
  Vet inte hur många foton vi har på bebisen som sitter å läser Katso vid matbordet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heheh, du menar tidningarna man bara råkar läsa hos frissan el tandläkaren? Måste nog snart prova att distrahera honom med något, skulle göra matandet aninen lättare.

   Radera