tisdag 3 september 2013

Gårdagen

Vi var alltså på kurs till högstadiet igår för att lära oss lite mer om barnmat. Jag hade hoppats på att få laga lite mat, eftersom vi var i hushållsläraklassen, men tyvärr fick vi bara lyssna. Det var inte så mycket ny information för mig, men under kvällen kom jag fram till att jag behöver en kastrull med vilken man kan ångkoka grönsaker. Jag är på väg till Ikea på måndagen, undrar om de har bra sådana där.

Kändes konstigt att vara tillbaka i högstadiet, jag har många minnen av varierande sort från det stället. Hushållslära var det ämnet jag avskydde nästan mest av allt, jag har aldrig gillat att stå i köket.
 
Roger
Roger spanar in materialet.
Nu är alltså föräldrakursen som ordnades av staden över, därmed kan ni kalla oss allvetande föräldrar.

Jon
Dagens baby.

8 kommentarer:

 1. Jag var riktigt besviken på den där delen av kursen när vi gick den. Ingen ny information alls och jag hade också trott att man skulle få pröva att laga nånting. Det kanske skulle ha gett lite mera om det hade varit före man alls började med smakisar.

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har säkert rätt, för någon månad sedan var man mer grön med detta. Jag har fått mycket mer information från bloggen än vad jag fick vid detta tillfälle.

   Radera
 2. den lektionen gillade jag i högstadiet, och jag ser att de inte har ändrat någo där sen jag gick i den skolan, och det är nog en tid sen det...

  de har nog riktigt bra såna saker i ikea, har själv den här
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90112531/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mesta var sig likt där på skolan. Ska kolla om jag hittar den delen när jag far dit.

   Radera
 3. Ikeas kastruller är helt bra, men sen finns det en sån där "grej" som man kan ha i vilken kastrull som helst om man vill ångkoka. Kostar bara några eurosar o tar nästan inget utrymme i kastrullskåpet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det månne en sådan grej som Tobbe länkar till här ovan? Varifrån skulle du rekommendera att man köper en?

   Radera
  2. Yes, precis en sån! Vet int säkert, men tror man får den i säästöpörssi, o eventuellt oxå i vanliga matbutiker...men om du var påväg till Ikea så kan du ju köpa där 😊 priset e säkert ungefär det samma

   Radera
  3. Jag ska hålla utkik i Ikea, om jag inte far till Säästö här någon dag förstås. Bra att veta att sådana fungerar, vi har inte precis överflöd med utrymme här hemma :)

   Radera