måndag 23 september 2013

Veckoslutet som gått

Kakor
Kalasbjudning, dag ett.

Detta veckoslut har gått i bakandets och kalasandets tecken. Jag hade några nya recept som jag ville prova, och bakar jag bara åt mig själv äter jag alldeles för mycket, så jag bjöd några släktingar på halvt års kalas. Tyvärr åt släktingarna inte tillräckligt, så jag fick ändå äta för mycket av godsakerna.
 
Kakor
Söt kaka, i dubbel bemärkelse.
Jag bakade Taikuris morotscupcakes och Anna-Lenas kladdkaka med vitchoklad- och hallonmousse. Blåbärspaj fixade jag också, från ett gammalt Pirkka recept. Jag önskar bara att jag förberett några dagar innan, det blev lite stressigt när jag skulle ha allt klart samtidigt.

Riktigt bra blev allt, förutom kanske moussekakan som blev lite lös. Jag bytte receptet gelatinblad mot gelatinpulver, och det blev inte helt rätt. Nåja, det duger för att vara första gången. Hallounmoussen blev nästa bäst, jag tror att jag ska prova lägga den på någon annan kaka i något skede.

Nu blev jag sugen på att äta lite rester. Men kanske jag måste vänta tills eftermiddagen. Inte kan man sitta och äta cupcakes klockan tio en måndagmorgon.

2 kommentarer:

 1. Och du vet ju vart du alltid kan hämta kakrester...
  /L8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken slog mig, men det finns tyvärr inte tillräckligt åt er alla. Jag måste laga en ny sats åt er, som tack för alla fina gåvor jag fick för länge sedan!

   Radera