tisdag 24 september 2013

Halvåringen

Igår skulle grabben vägas och mätas igen. Denna sex månader gamla bebis väger 8690 gram och är 70 cm lång. Lite till har han alltså växt sedan senast, men farten har klart minskat. Det enda som var avvikande var att Jon inte ännu svängt sig från rygg till mage, något de flesta barn klarar av vid den här åldern. Om han inte ännu svängt sig om ungefär en månad skulle vi ta kontakt för att få tid till en fysioterapeut.

Så nu övar vi här hemma. Jag lägger leksaker lite utanför räckhåll så att han måste jobba lite. Oftast svänger han sig på sida, men sedan blir han distraherad av något annat och rullar tillbaka. Nåja, jag försöker att inte någon stress, förr eller senare lyckas det nog.

5 kommentarer:

 1. Vår tös lärde sig svänga efter att hon hade lärt sig stiga upp och stå med stöd så det är nog ingen fara för Jon ännu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inlärningen är inte precis linjär hos alla bebisar. Vilket förstås är bra, det blir mera spännande så :)

   Radera
 2. Det är nog inget att fundera på, och definitivt inget att gå till fysion för. Helt plötsligt sen lär han sig allting på en gång fast det går trögt i början :) Jag stör mig ännu lite på att vi inte slutade hos fysion. Tur så var det gratis, för till så värst mycket hjälp var det nog inte. Alla lär sig i olika takt.

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår nisse är nog lite trög och lat av sig, men det är ju jag också så inte så konstigt. Inte vet jag riktigt hur de skulle hjälpa oss i fysion. Nåja, jag behöver inte fundera på det något mera för Jon svängde sig igår. :)

   Radera
 3. Hubbe var också sen, men nu snurrar han runt som bara den! Det kommer nog när det kommer :)

  SvaraRadera