tisdag 25 juni 2013

Mina två

Roger åkte iväg på arbetsresa tidigt imorse (halv fem när jag vaknade var han inte hemma längre). Han kommer hem natten mellan onsdag och torsdag, så de kommande två kvällarna är det jag som läser godnattsaga.


073

Tidpunkten när de läser saga på kvällen är en av mina favoriter under dagen. Jag tycker om att lyssna på dem när de ligger där och myser plus att det ger mig lite egen tid att pyssla med något annat, läsa bloggar t.ex..
 
Varje gång vi är ensamma en längre tid slår det mig hur otroligt tungt det måste vara att vara ensamstående förälder. Jag lyfter på hatten åt er som är i den livssituationen.

4 kommentarer:

 1. Inte var det alls så tungt som man nuförtiden får läsa och mammorna klagar...Man tog situationen som den var och förstås måddes man prioritera saker och ting, man hade i första hand ett barn att ta hand om, livet cirklade inte mera runt den egna naveln. Hade man lagat ett barn till världen så var det självklart att man skötte om den..Tyngst var det rent ekonomiskt som ensam mamma..På morgonen räknade man flaskorna på diskbordet att få reda på hur många gånger man hade varit uppe på natten-4-5-6-7..för jag hade dåligt med bröstmjölk och hon blev van att äta bara en slurk så det fortsatte förstås med flaskan 30-50-70-100 ml i gången och om en timme igen... :-)
  Men sånt var livet..
  Det är så mycket onödigt gnäll nuförtiden, folk är så bekväma av sig...
  Ritva N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt blir som man gör det, och jag tror nog att man klarar av vad som helst då man är inne i det. Som du säger handlar det om att prioritera.

   Intressant det där med klagandet, många gånger tycker jag att sådana som inte har något att klaga över gnäller över en massa småsaker medan sådana som faktiskt har det svårt knappt hörs.

   Radera
  2. Så är det..Nuförtidens människor är så bortskämda att få allt färdigt dukat åt sig nu med det samma,,en del kan inte ens koka potatis inte tala om att sköta om sina barn eller ekonomi. Man skaffar bara all världena kreditkort och pikalaina. Och sen betalar man den minsta lilla raten/mån och det blir DYRT...Men allt skall has NU...

   Radera
  3. Jo, inte kan man precis påstå att snabblån är särskilt ekonomiska.

   Radera