tisdag 18 juni 2013

Smultronställe?

Jag gick till centrum idag för att luncha med min mor och bror (grillbiff på Santa Fé, namnam). Längs med Raseborgsvägen, mellan Ekåsen och Popsen (vad heter den butiken just nu? byter namn så ofta att jag inte längre minns det nyaste namnet) fanns det helt otroligt mycket smultron. Jag tittade och suktade men inte vill jag plocka dem.
 
Smultron
Metervis med såhär mycket smultron!
Med tanke på hur många bilar som kör där dagligen är dessa säkert fyllda med skräp. Det känns så bortkastat. Jag som älskar smultron.

6 kommentarer:

 1. Popsen heter MJanne idag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅ var det ju! Hur kunde jag inte minnas det? Tack :)

   Radera
 2. Du borde komma hit till mig och äta smultron. Växer ganska mycket av dom här i branten framför fönstret. Snart färdiga och ingen annan plockar på dom utom jag :-) Och inga bilar kör förbi eller hundar pissar på dom :-)
  RitvaN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte illa med ett eget litet smultronställe precis framför fönstret. Brukar det verkligen vara såhär mycket smultron eller har vi ett extra bra år?

   Radera
 3. I fjol i allafall åt jag säkert par liter och nog tycks det komma i år hel del också :-) Där växer också några grenar björnbär, ifjol fick jag kanske 1 liter..Det är bra att bo på "landet" :-) Det har ju varit hus här förr så det finns kvar allt möjligt :-)
  RitvaN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte illa! Gott med bär, och hälsosamt :)

   Radera