måndag 17 juni 2013

Receptet

Paj
Pajen före den åker in i ugnen
Du behöver:
2 stora ägg
2 dl socker
2,25 dl mjöl
½ tsk bakpulver
200 gram frysta hallon
Cirka 50 gram smör

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner blandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en smord låg form. Fördela hallon över smeten. Hyvla kallt smör ovanpå hallonen (enligt behov, ju mer desto bättre förstås). Grädda i cirka 30 minuter i en 175 gradig ugn.
 
Om du vill göra pajen lite flashigare kan du pudra den med florsocker och garnera med citronmeliss. Bäst blir det om du serverar pajen ljummen med vispad grädde eller glass.
 
Receptet är taget från Eva Ljungrens receptbok Familjens stora receptskatt. Det här är en bra paj som du snabbt svänger ihop och den fungerar till allt. Den blir inte torr, utan krämig och god.

4 kommentarer:

  1. Månne den funkar med rabarber i stället? Vad tror bagerskan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, varför inte? Prova och så får du rapportera hur det gick :)

      Radera
  2. Det här måste testas!
    RitvaN

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Berätta sedan hur det smakade :)

      Radera