söndag 26 maj 2013

Att fara eller inte fara

Roger har ärende till Mikkeli (vet att det heter S:t Michel på svenska men det låter ju bara konstigt) i veckan och jag har funderat ifall hela familjen borde göra en liten Road Trip. Det är ungefär tre och en halv timmes bilfärd enkelväg, så det skulle betyda väldigt länge i bilen och bilstolen för Jon.

Jag tycker att det skulle vara roligt att fara med, eftersom det alltid är kul att se lite av Finland och det är skönt att komma bort och göra något annat ibland. Jag är lite orolig att vi ska få problem med Jon, att han inte vill sova tillräckligt eller att han inte äter ordentligt medan vi är borta. Att byta blöja i bilen eller någon pit stop är inte alltid det roligaste heller.

Vad har ni för erfarenheter gällande längre bilfärder med bebisar? Vad borde jag tänka på?

4 kommentarer:

 1. Ta med mycket byteskläder :) vår lilla kackade alltid ner sig så att det läckte igenom allt när vi åkte längre vägar med bil. Plastpåsar att sätta de nersmutsade kläderna i är också bra att ha med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra point! Byteskläder behövs också ofta här, speciellt när han är i sittande position som i bilstolen. Tack för tipsen!

   Radera
 2. Klart ni ska fara med! Vi åkte en hel del när Adde var liten, bl.a. till Tuuri. Man får ta det lugnt och kanske stanna lite oftare bara. Han sover säkert det mesta av bilresan. Det går bra att amma i bilen och också byta blöja. Dessutom har nog alla bensinstationer riktigt bra skötrum. Mycket blöjor och extra kläder ifall det blir katastrof, någon spelande leksak som han gillar ifall det blir tråkigt. Det går nog bra bara ni har god tid på er :)

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får bli så, att vi far med, alltid kul med utfärd. Vi har hela dagen på oss, så vi har verkligen ingen brådska, kan tänka mig att man måste stanna ganska många gånger jo. En leksak var ingen dum idé, det slog mig faktiskt att kanske han får tråkig om han är en längre tid vaken i bilen. Förhoppningsvis sover han, men knappast hela vägen.

   Radera