lördag 11 maj 2013

Lekar

Nu när Jon blivit lite äldre och mer medveten om vad som händer runtomkring honom har vi börjat testa på olika lekar. Speciellt Roger tycker att det är roligt att forska i olika sätt man kan stimulera pojkens sinnen och utveckling.

På kvällar har Roger läst Nalle Puh sagor för Jon på kvällen. Jag älskar att lyssna på dem i smyg från vardagsrummet, Nalle Puh är så klok, definitivt en av mina favoritsagor. Vi tror att lyssnandet hjälper Jon att varva ner inför natten. Samtidigt skapar vi en rutin för sonen, så att han vet att det är natt när vi läser för honom.


En annan lek Roger prövade på idag var att lägga sonen på en filt och försiktigt dra honom längs med golvet. Det ska tydligen visa för bebisen att man kan röra på sig, samtidigt som han tränar nacken.

Än så länge är dessa lekar troligen roligare för oss föräldrar än för killen. Det ger oss något att göra med honom medan han är vaken. Babymassage har jag läst mycket om, men inte prövat ännu. Bebidans som Hanna skriver om verkar också kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar