torsdag 9 maj 2013

Slut på det goda

Dessa ledsamma nyheter läste jag inatt medan jag ammade. Denna sommar är glassbilarnas sista sommar, sedan slutar de köra. Inte så konstigt egentligen, jag har själv inte handlat glass där sen maj 2011, så om Finlands största glassätare inte köper glass där, vem köper då?

Glassbilen är för mig ett fint minne från barndomen. Kommer ihåg hur vi köpte paketen med 50 isglasspinnar  och delade upp dem mellan mig och min bror. Jag åt upp mina på en gång medan han envisades med att spara på sina. Varje gång glassbilen kom till vårt kvarter handlade vi glass, mycket glass. Till slut ville egentligen ingen ha glassen, men jag ansåg ändå att vi måste köpa. Sedan flyttade jag hemifrån och slutade köpa glass då jag märkte hur dyrt det var.

En sista gång måste vi nog handla glass från glassbilen denna sommar. Sonen bör givetvis komma med, så att han i alla fall en gång får besöka glassbilen. 

2 kommentarer:

  1. Här kommer glassbilen typ nio på kvällen vilket är ganska fiffigt för de flesta barn har gått och lagt sig då så man slipper knärrandet. Men å andra sidan köper inte jag heller glass därifrån...kan helt enkelt inte ha 50 glassar i frysen för de "försvinner" så snabbt. Oförklarligt. ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Händer samma sak här, måste vara draken i tamburen... Här kommer den sex-tiden, just efter middagstid, sämsta möjliga tiden, både för barn och vuxna.

      Radera