tisdag 21 maj 2013

Boken, fortsättning

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har jag fått Barnaboken, och jag har litet börjat läsa i den. Mest pga undehållningsfaktorn. Där finns en massa intressant, det märks verkligen att boken skrevs för 30 år sedan.

Roligast var det nog att läsa hennes tips om hur man får tillbaka sin platta mage och dietråden. Den platta magen får du genom att snöra in dig i korsett efter förlossningen, och hålla kvar den i en månad. "Sedan dess har jag alltid snört mig, två, tre dagar efter mina förlossningar, i gammaldags hederlig korsett med hyskor, hakar och stålfjädrar. Natt och dag har jag burit korsetten under en månads tid".

Hennes råd gällande maten är att skippa en måltid under dagen, och istället dricka ljummet vatten (halvliter- en liter). Det låter ju klokt.

En sak som jag tog till mig som Anna Wahlgren skriver om är hur man ska förhålla sig till bebisen. Istället för att ändra sitt sätt att leva och ge signalerna "din värld är min" till babyn, ska man svänga och tänka "min värld är din". Låta babyn (och senare barnet) ta del av ens liv, vardagliga sysslor och veckoslutspåhitt. Klart att man måste följa barnets villkor, men allt behöver inte kretsa kring barnet. 

Det här tror jag på. Hela familjen ska kunna leva tillsammans, allas behov är lika viktiga. Man måste våga leva och göra saker fast man har barn. Annars kan det straffa sig genom att man senare skyller på barnet, att hen tagit ens liv.

4 kommentarer:

 1. Hahaha, korsettrådet var bara för humoristiskt:) något att testa kanske?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske man borde testa efter nästa graviditet. Kan bli lite svettigt kanske, man vad gör man inte för en platt mage ;)

   Radera
 2. Aj du läser den. Ja ha faktist tänkt att man borde läsa den, o sen oxå läsa dotterns bok som kom ut i fjol tror ja...hon lär int ju ha varit så hurja morsa den där A.W.
  Råkade du se då hon, Anna alltså, var med hos Skavlan tidigare i vår-vintras. Voj huhhu, skämskudden åkte nog fram då!!
  Men det där med korsett kanske man borde ha provat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser, sådär på hälft. Hoppar över, ögnar igenom och läser vissa stycken noggrannare än andra. Du får gärna låna om du vill bläddra lite. Har också tänkt att man borde läsa Felicia försvann, såg inte Skavlan men jag har hört mycket om den!

   Radera