onsdag 15 maj 2013

Ett foto i timmen (nästan)

Jag har länge planerat, drömt och funderat på detta. Igår kändes det som om det var dags, ett foto i timmen försökte jag mig på och lyckades sådär. 


Dagen började nio-tiden när jag försökte, som många gånger tidigare, fånga Jons leende på bild. Inte det lättaste kan jag berätta, men idag gick det vägen. Det riktiga stora flinet döljdes av en arm, men ett busigt leende fastnade bättre.


En timme senare sov sonen, och jag stod i köket och skar upp frukt till gästerna som var på kommande. En gammal studiekompis och hennes son som är två dagar äldre än Jon var här under förmiddagen och det var så kul att umgås med någon i samma situation. Vi pratade så ivrigt om kakkablöjor att jag glömde kameran i några timmar.


Följande bild är tagen klockan ett, då jag stack ut på en powerwalk i solskenet. Det var så varmt att en sovpåse och filt räckte till för att hålla Jon varm. Jag tror faktiskt att han var precis passligt varm, det händer inte ofta. 


Klockan två gick jag förbi min arbetsplats och kunde konstatera att det inte är så tokigt att vara mammaledig en vacker dag som denna. Det är underbart att man kan sticka ut och gå när solen skiner, istället för att sitta inlåst på ett kontor dagarna i ända. 


Under promenaden sökte jag ständigt efter backar att höja pulsen i. Denna är en av de bästa, och fick min puls upp till 180. Det var härligt att känna svetten i pannan under promenaden, att svettas gör mig lycklig.


Efter fyra kom mannen i mitt liv hem och stekte lax till middagen. Detta är en av mina absoluta favoritmåltider, skulle kunna äta stekt lax hela tiden. Curly fries är inte heller fy skam.


Fem-tiden var det dags för efterrätt. Den andra halvan av Fazers blå slukades i god fart av undertecknad.


En timme senare dags för amning och rapning av sonen. Jag skötte amningen och maken rapningen, vi har märkt att det fungerar bäst så, han har inte riktigt lyckats amma ännu.


Sonen somnade och sju-tiden slötittade vi på Friends. Jag drack Coca Cola och njöt av tillvaron.


Efter åtta var det dags för pyjamas, lite ishockey och sedan godnattsaga. Slutet gott, allting gott.

8 kommentarer:

 1. Härligt inlägg! o vilket fint leende :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en härlig dag! Hans leende är nog supercharmigt, kan inte säga annat :)

   Radera
 2. Svar
  1. Det ska bli! De är enkla och roliga att utföra, så länge jag orkar dra fram kameran.

   Radera
 3. Vilket kiva inlägg. Och vilken fin blogg du här! Här ska jag nog titta in oftare, och åtminstone alltid då jag behöver träningsmotivation :)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååh tack! Så glad jag blir. Du är välkommen att titta in när som helst :)

   Radera
 4. Jag är lite sen i svängarna, men det var jätteroligt att skymta filten på en bild från er vårpromenad, jag blev glad! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är hårt i användning, luftig och skön på varma dagar. Tack! Kram tillbaka!

   Radera