tisdag 14 maj 2013

Ingenious


Åldersrekommendation: 10+
Antal spelare: 1-4
Tidsuppskattning: 45 minuter

Här, mina kära vänner, har ni ett spel där ni verkligen kan bråka med medspelararna. Jag skulle nästan säga att det är lika viktigt att hålla koll på vad dina vänner gör som vad du själv har på brickan. 

Du lär dig spelet i ett nafs, lägg ut färgade brickor mot varandra för att samla poäng. Den färgen du har minst poäng av, är den färgen som räknas till resultatet. Alltsom oftast fokuserar spelaren på några färger, och glömmer helt bort en viss färg innan det är för sent, och de andra stängt av tillgången till den färgen.

Spelet kräver en skarp hjärna, så ni kan tänka er att det inte gick så bra då jag spelade med min mammahjärna. En omgång tar inte länge, runt 30 minuter, och det är ett perfekt spel att plocka fram efter att man spelat något mer tungrott spel, eller tillsammans med ett glas vin vid slutet av kvällen.

Här får ni ännu ett bonusspel jag spelade förra veckan: Lingon, lådvin och långkalsonger. I spelet svarar spelarna på frågor om hur typiskt svenska de är. Här är det svårt att säga vem som är vinnare, den med flest poäng är den typiska svensken, men vem vill vara det, egentligen? Exempel på fråga: har du påsar hemma som du tycker är lite för "fina" för att användas till soporna?Spelet är nästan lite beroendeframkallande, vi drog fråga efter fråga efter fråga, svårt att sluta. Tack P, för introduktionen.

Nästa vecka: the Village

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar