måndag 20 maj 2013

Tegelstenarna i min hyllaNär jag läste detta inlägg kunde jag inte annat än utmana mig själv. Så fräck är jag, liksom.

Detta skulle utföras:

-Visa upp de fem tjockaste böckerna som står i hyllan som du har läst

-Visa upp de två tjockaste böckerna som står i hyllan som du inte har läst


Helen of Troy av Margaret George. 755 sidor. Härlig bok, där Margaret skriver om legenden om världens vackraste kvinna som orsakade ett mycket blodigt krig.

Breaking Dawn av Stephanie Meyer. 702 sidor. Den här boken behöver knappast presenteras? Bästa delen i serien, om ni frågar mig.


Harry Potter and the Goblet of Fire av J.K. Rowling. 796 sidor. Nästan alla böcker om Harry Potter är tegelstenar, men detta är den tjockaste.


A Storm of Sword av George R.R. Martin. 1177 sidor. Skulle jag gjort denna utmaning helt rätt skulle nästan alla böcker jag räknat upp varit från denna serie. Jag fuskar dock och visar den tjockaste. Har läst alla fem och väntar med iver på sjätte.Elizabeth I av Margaret George. 671 sidor. Mera George, hon är en av mina favoritförfattare, leverar alltid intressanta tegelstenar.

Så till dem jag inte läst:


The Hunt for Atlantis av Andy McDermott. 627 sidor. Bytte denna till mig på en bokbytarmarknad för en tid sedan och har inte ännu orkat läsa den.


Emma av Jane Austen. 584 sidor. Håller just nu på att läsa denna, ni ser bokmärket. Helt okej, men ingen höjdare. Kanske därför det tar sin tid.

Jag älskar tegelstenar, om det är en bra bok för den gärna vara jättetjock. Korta böcker blir jag bara frustrerad av, de slutar så snart jag kommit igång. Eftersom jag inte egentligen blivit utmanad utmanar jag heller inte vidare. Den som vill kan utmana sig själv, som jag.

4 kommentarer:

 1. Det var ena tunga det.
  den enda jag har läst därifrån så är harry potter boken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla tillsammans blev en ganska präktig hög, ja. Jag har massor med tegelstenar i bokhyllan, som sagt älskar jag tjocka böcker :)

   Radera
 2. Svar
  1. Jag är ganska snygg ;) Det slog mig när jag gjorde detta att 6 av 7 böcker är på engelska (skulle också ha köpt Emma på engelska men svenska pärmen var mycket snggare). Jag borde kanske börja läsa lite svenska böcker...

   Radera